KLEBER Krisalp HP3 – novinka pro zimní sezónu 2016

Po Continental TS860 si pro nás připravil novinku výrobce značky Kleber, který je vyráběný v v koncernu Michelin. Tato pneumatika je nástupcem pneu Kleber Krisalp HP2 a nese označení Kleber Krisalp HP3.
Každým rokem jde vývoj pneu dopředu. Proto se oproti Krisalp HP2 nový model může pyšnit lepšími brzdnými vlastnostmi a jízdní stabilitou na zledovatělém povrchu. Dále také vynikající chování na vysokém vodním filmu nebo třeba výbornou mobilitou a záběrem na sněhu.
kleber krisalp hp3
Na sněhu – maximální bezpečnost na zasněženém povrchu díky většímu množství optimálně rozmístěných lamel.
Na zledovatělém povrchu – Brzdná dráha na zledovatělém povrchu kratší o 1 m díky nové směsi pryže na bázi funkčních elastomerů. V Rozměru 205/55 R16 na zledovatělém povrchu brzdná dráha kratší o 8% v porovnání s Kleber Krisalp HP2. Tyto Testy uskutečnila skupina Michelin v říjnu 2014 na ledové dráze Clermont –Ferrand.
Na mokrém povrchu – Jedna z nejvýkonnějších zimních pneu na trhu v  jízdních vlastnostech na mokru.  Z hlediska přilnavosti na mokru o jednu úroveň vyšší  třída ( z třídy C na třídu B). Zdroj: Zpráva ze sledování produktu, srpen 2015. Brzdná dráha na mokrém povrchu kratší u rozměru 205/55 R16 91H o 2,2 metrů, tedy o 6 %, v porovnání s pneumatikou předchozí generace KLEBER Krisalp HP2.
Interní testy uskutečněné Skupinou Michelin v prosinci 2014 ve výzkumném a vývojovém centru Michelin v Ladoux.  Odolnost vůči aquaplaningu vyšší u rozměru 205/55 R16 91H o 15 % na rovné vozovce a o 13 % v zatáčkách v porovnání s pneumatikou předchozí generace KLEBER Krisalp HP2.
Interní testy uskutečněné Skupinou Michelin v prosinci 2014 ve výzkumném a vývojovém centru Michelin v Ladoux. Brzdná dráha kratší o 2,2 m. Směrový dezén do ,,V‘‘ a drážky ,,Toboggan‘‘ usnadňují odvod vody a snižují riziko vzniku aquaplaningu. – maximální bezpečnost na zasněženém povrchu díky většímu množství optimálně rozmístěných lamel. Dezén do ,,V‘‘ a drážky ,,Toboggan‘‘ usnadňují odvod vody a snižují riziko vzniku aquaplaningu.
srovnání Krisalp HP2 vs Krisalp HP3
Všechny pneumatiky jak staršího modelu Kleber krisalp HP2 tak i novinky pro tuto sezónu krisalp HP3 najdete na našem webu v sekci zimní pneumatiky odkaz přímo na tyto modely níže.