Automobilové kolo, které změní jízdu v požitek

Pracovníci s Michelin a Maxion Wheels spojili své síly a vyvinuli kolo, které díky zabudování pryžových pružných přírub, tlumí nárazy na zhoršujících se vozovkách.

Automobilové kolo dostalo název Michelin Acorus a bylo představeno na autosalonu v Německém Frankfurtu. Acorus z francouzského překladu znamená rákos, který se ve větru ohýbá a nezlomí. Vývojáři uvedli, že při zkušebních jízdách přes výmoly bylo kolo s pneumatikou 285/30R21 a se standardním ráfkem poničeno už při rychlosti 30 km/h, zatímco nové pružné kolo Michlelin Acorus obstálo na výbornou bez poškození při jakékoliv rychlosti. Na Michelin Acorus lze použít všechny typy pneumatik na trhu, uvedl Maxion. Kolo se skládá ze slitinového lemu, který je užší než standard, s dvou pružných gumových přírub a volitelných slitinových poklic.

Velká slitinová kola jsou v dnešní době nedílnou součástí všech nově navrhovaných automobilů. Nehledě na to, že kola s vysokými bočnicemi jsou odolnější, což je na našich silnicích nutností. Nový desing také snižuje hladinu hluku a zvyšuje pohodlí při jízdě, tvrdí Maxion i Michelin.  Pieter Klinkers, generální ředitel Maxion označil vývoj za revitalizaci výroby kol, které budou hospodárnější, bezpečnější a komfortnější.

 

Zdroj foto: http://www.rubbernews.com