Bridgestone využije znalosti kaučuku k ochraně olympijských budov v Tokiu

Bridgestone známe všichni jako vývojáře a výrobce pneumatik, ale v práci s kaučukem nekončí na kolech aut. Jeho inženýři pracují i na využití jim známých materiálů při ochraně proti zemětřesení. Firma odizoluje dvě nově vybudované budovy, které budou hostit soupeřící týmy během olympijských a paralympijských her v Tokiu 2020.

\"\"

Technologie na ochranu proti zemětřesení společnosti Bridgestone bude použita v Tokijském akvatickém centru, kde se budou konat plavecké, skokanské a umělecko-plavecké soutěže, a také v Ariake Aréně, kde bude na Hrách 2020 probíhat zápolení ve volejbalu a basketbalu s invalidními vozíky.

\"\"

Tlumící seismické izolace jsou flexibilní konstrukční podpěry, které izolují konstrukci od země, aby se snížilo šíření seismického šoku a snížila možnost poškození budov. Tato izolační ložiska se pohybují v rozměrech až do 180 cm. Dvě nové budovy, na kterých bude Bridgestone pracovat, mají být dokončeny v letošním roce a budou mít tlumící ložiska umístěná pod střechou.

\"\"

Instalace ložisek pod střechu namísto pod budovu má totiž svoje výhody, pomáhá snížit zátěž na nosných konstrukčních prvcích střechy. Tento typ instalace se často používá v halových nebo kopulovitých prostorách s velkými otevřenými prostory, jako jsou sportovní arény.

\“Společnost Bridgestone je po desetiletí na špici seismické izolační technologie,\“ řekl Tomohiro Kusano, viceprezident a vedoucí pracovník odpovědný za Diversified Products Solutions společnosti Bridgestone Corporation. \“Když se chystáme přivítat návštěvníky z celého světa na olympijských a paralympijských hrách v našem rodném městě, musíme prověřit všechny příležitosti, ve kterých mohou naše inovativní produkty a řešení zvýšit bezpečnost. Naše izolační ložiska pomohou zajistit bezpečný a příjemný zážitek pro všechny návštěvníky těchto dvou lokací v Tokiu v roce 2020 a na mnoho dalších let.\“

\"\"

Bridgestone v tomto odvětví skutečně není žádný nováček, vyvíjí a vyrábí svou seismickou izolační technologii v Japonsku už od roku 1984. Používá se ve stavbách v Japonsku a po celém světě, včetně historických památek, jako jsou Tokio Station a Los Angeles City Hall a připravuje na katastrofy vládní budovy, nemocnice, ale i komerční zařízení, bytové komplexy a další.

Po olympijských a paralympijských hrách Tokio 2020 nebudou budovy demontovány, ale jak Tokijské akvatické centrum tak Ariake Arena budou sloužit pro domácí i mezinárodní akce a jako veřejné rekreační zóny a kulturní centra.

 

Images by Bridgestone Corporation