Conti míří na dodávky s úspornou VanContact Eco

Společnost Continental zahájila výrobu nové VanContact Eco, která nabídne působivě vysoký počet najetelných kilometrů, poskytne přesné ovládání a krátké brzdné dráhy na mokrých i suchých vozovkách.

Nová pneumatika pro lehká užitková vozidla a dodávky nabízí ve srovnání se svým úspěšným předchůdcem další snížení valivého odporu. Ve štítkovém hodnocení EU s dosahuje VanContact Eco nejvyšších známek s hodnocením A / A díky nízké spotřebě a krátké brzdné dráhy na mokru. Výrobce pneumatik nyní nabídne 10 velikostí pro řadu populárních vozidel v segmentu lehkých užitkových vozidel a dodávek, pro rychlosti až 190 km/h.

\"\"V nové verzi VanContact Eco vývojáři zdokonalili dezén běhounu a vylepšili složení směsi použité už v úspěšné Conti-VanContact 200. Inovativní polymerní směs posouvá poměr mezi vlastnostmi za mokra a valivým odporem na novou úroveň. Nabízí vynikající deformační chování, díky čemuž pneumatiky během jízdy absorbují méně energie.

Nově vyvinuté aditiva ve směsi běhounu pomáhají snižovat valivý odpor. Ve srovnání se známější Conti-VanContact 200 má nový a přepracovaný dezén, který se vyznačuje širokými, robustními žebry ve středu pneumatiky a po hranách. Zvýšená stabilita znamená menší protáčení kola a znatelně snižuje opotřebení, přičemž se výrazně zlepšují jízdní vlastnosti i při velkém zatížení. Větší kontaktní plocha poskytuje prostor pro nové uspořádání drážek běhounu, bloků běhounu a lamel, s plynulejším přechodem hran se snižuje hluk na silnici. Nový design středových drážek má nejen pozitivní vliv na hladinu hluku, ale současně zlepšuje i vlastnosti při aquaplaningu.

Společnost Continental zpočátku nabídne nové VanContact Eco v 10 oblíbených velikostech pro ráfky o šířce od 15 do 17 palců v šířkách od 195 do 255 milimetrů a s poměry stran od 50 do 75 procent. Jak už bylo řečeno, vše s povolenými rychlostmi do 190 km/h.

 

Images by Continental AG