Davanti DX390 vychválená v maďarském testu letních pneumatik

Pneumatika DX390 od Davanti se umístila pátém místě v testu letních pneumatik pro rok 2019 na maďarském automobilovém webu Autonavigator.hu.
Páté místo nemusí znít světoborně, ale v tomto testu neobvykle zařadili také několik zimních pneumatiky pro srovnání a DX390 zvládla předčit množství prestižních soupeřů.

\"\"Testy se prováděly na vozidle Škoda Octavia. Dobrá ovladatelnost a nízká hlučnost byly hlavními důvody vysokého umístění DX390, stupně vítězů jí unikly o pouhé tři procentní body. To není zlé na pneu z roku 2015.

Generální manažer Davanti Peter Cross výsledky sympaticky okomentoval: “V našem výzkumném, vývojovém a výrobním programu se samozřejmě snažíme o dokonalost, ale jsme realističtí. Jsme stále poměrně novým výrobcem, a to jak v tomto testu, tak na trhu vůbec, soupeříme se značkami s delší historií ve výrobě a vývoji než my.”

“Děláme věci tak, aby stejné úsilí, které jsme vložili do vývoje a testování DX390, investujeme také do produkce každé další pneumatiky, kterou vyrábíme. Pevně věříme, že kterákoli pneu Davanti dosahuje minimálně tohoto standardu výkonu, nebo ještě vyššího.”

Model DX390 je speciálně navržen pro osobní a středně velké osobní vozy a od jeho uvedení na trh ho společnost Davanti podrobila intenzivnímu zkoumání a testování, aby ji dokázala ještě zlepšovat. Jak se ukazuje, tento přístup se vyplácí.

 

 

Photo by DAVANTI TYRES.