Drogy v pneumatikách ve zbrusu nových Fordech zadrželi až mechanici na prodejně

Mnoho nechybělo a v Kanadě jste mohli mít zdarma příplatkovou výbavu na přání, o které se vám nesnilo. Policie díky pečlivosti dealerů Ford zachytila neskutečných 180 kg drog nacpaných do pneumatik několika nových Fordů Fusion. Ty putovaly z Mexika do Kanady na krytém autovlaku a všemi kontrolami projely jako nůž máslem.

\"\"Žádný úspěch policie nebo celní správy, ale poctivost mechaniků v Kanadě pomohla zadržet část velké zásilky metanfetaminu. Jednoho dne se kanadský dealer Ford Lincoln v Ontariu poctivě řídil poměrně rutinním protokolem u právě dodaného nového Fusionu sedan a vozidlo předpisově kontroloval. Zaměstnanec během prohlídky ale narazil na něco, co se jeho zkušenému oku nezdálo, rohož kufru nelícovala úplně správně. Když se pokusil rohož srovnat, zjistil, že na vině je pod ní uložená náhradní pneumatika. Ta byla špatně usazená a mechanikovi bylo ihned jasné, že tahle guma není originál Ford.

Když pneumatiku vyjmul a pokračoval v prohlídce, vykouklo na něj několik balíků s bílým práškem a on věděl, že už na nic nesáhne a jde se volat policie.

\"\"

Policie začala šetření a okamžitě začala stopovat další ze 14 aut, co přijela na stejném vlaku. Ford začal ihned spolupracovat a auta byla zajištěna. Našli je u celkem třinácti dealerů napříč Kanadou. Drogy byly hned v devíti z nich.

\"\"Na to konto zkontrolovala policie i další z autovlaků, co jel stejnou trasu, také se čtrnácti vozy na palubě. Mexickým pervitinem byly nacpané rezervy hned ve dvanácti Fusionech. Jestli i u předchozí dodávky bylo drog víc a zaměstnanci dealerů pojedou na lepší dovolenou, bůh suď.

Dodávka drog má údajně hodnotu 4,5 milionu dolarů a skončila v rukou \“nesprávných\“ dealerů po zjevné chybě drogových kartelů. Prostě si to špatně zorganizovali a nestihli je vyložit, do Ontaria, Quebecu a New Brunswick jistě neměla zásilka nikdy dorazit, balíčky měl určitě někdo vyzvednout ještě před rozdělením aut na individuální trasy. Kanadské a americké úřady se domnívají, že drogy byly přepravovány drogovým kartelem Sinaloa, který získal přístup k vozům poté, co opustili montážní závod v Hermosillu v Mexiku. Kde ale přesně, to policie netuší.

\"\"

Nevíme, jak se spí policii tří států, kterým pachatel stále uniká, ale dealeři a mechanici měli asi jen pestřejší den, u Fordu se opotili, ale ti chlapíci ze Sinaloy, co měli náklad vyzvedávat, ti už patrně \“spí s rybama\“.

 

Photo by Ontario Provincial Police