Goodyear inovuje vývoj a nakupuje průmyslové simulátory jízdy

Společnost Goodyear rozšíří způsoby vývoje svých nových produktů o využití jízdních simulátorů společnosti VI-grade, včetně dynamického speciálu, který dosud žádný výrobce pneumatik nepoužil.

Goodyear si pro svoje účely vybral desktopový simulátor COMPACT, který už byl nedávno dodaný do inovačního centra společnosti v Lucembursku a hydraulický a pohyb simulující dynamický simulátor jízdy DiM 250 (Driver-in-Motion), který bude nainstalován v Akronu v Ohiu v následujících měsících.

„Takto sofistikovaná simulace umožní Goodyearu dosáhnout průlomu při budoucí tvorbě pneumatik, což povede k lepšímu zážitku ze strany zákazníků a řidičů,“ řekl Chris Helsel, starší viceprezident a technologický ředitel společnosti Goodyear. „Jsem hrdý, že mohu říci, že Goodyear je na čele odvětví s našimi simulačními řešeními a těšíme se na to, až budeme moci sdílet tyto výhody s našimi zákazníky.“

Simulátory jsou trendem v automobilovém průmyslu, vše směřuje k virtuálnímu vývoji a tento nový způsob vývoje umožňuje výrobcům jako Goodyear lépe spolupracovat s výrobci automobilů na vývoji originálního vybavení.

Jízdní simulátory budou použity pro virtuální vývoj a vyladění výkonu pneumatik, hlavní výhodou tohoto řešení je možnost simulovat a testovat celou řadu jízdních podmínek.

„Jsme potěšeni, že se Goodyear rozhodl implementovat naše jízdní simulátory,“ řekl Guido Bairati, viceprezident pro globální prodej a marketing společnosti VI-grade. „Vize společnosti Goodyear na pořízení si našeho řešení a spolupráce s námi na specializovaném programu, který zajistí efektivitu provozu těchto simulátorů, poskytne našemu partnerovi výraznou konkurenční výhodu,“ myslí si Bairati.

Společnost VI-grade byla založena v roce 2005 a zaměřuje se na inovativní řešení pro zefektivnění procesu vývoje v dopravním průmyslu, zejména v automobilovém průmyslu, letectví, motoristickém sportu a železničním sektoru. Má své pobočky v Německu, Švýcarsku, Itálii, Velké Británii, Japonsku, Číně a USA a v roce 2018 se společnost VI-grade stala součástí konglomerátu Spectris.

 

Images by VI-grade GmbH