Goodyear útočí na konkurenci: Nová pneumatika EfficientGrip Performance 2 nabízí o 20 % více najetých kilometrů než Michelin

Společnost Goodyear zahájil prodej letních gum EfficientGrip Performance 2. Podle společnosti může nová pneumatika dosáhnout o 50 procent vyššího počtu najetých kilometrů než její předchůdce a o 20 procent vyšší počet najetých kilometrů, než pneumatiky nejlepšího testovaného konkurenta, jímž byl Michelin.

Tato sebevědomá tvrzení, jež jsou součástí reklamní strategie, jsou založeny na testech provedených společností TÜV SÜD, která rovněž naměřila že EfficientGrip Performance 2 měl nejkratší brzdnou dráhu na mokré a suché silnici ve srovnání s předními konkurenty.

„Nové EfficientGrip Performance 2 jsou řešením bez kompromisů pro zákazníky, kteří chtějí aby jejich pneumatiky dosáhli co nejvyššího počtu najetých kilometrů při zachování vysoké úrovně výkonu,“ řekl Xavier Fraipont, vice president vývoje produktů Goodyear pro EMEA.

Vzorky testovaných pneu dokazují, že se opravdu testovali přímí konkurenti

„Díky technologickému pokroku, kterého dosáhl náš tým designérů a techniků, si zákazníci budou moci užívat kilometrového výkonu s našimi pneumatikami. Tento úspěch je něco, na co jsme velmi hrdí. Nejen že si motoristé mohou užít zvýšeného výkonu, ale pomohou také životnímu prostředí tím, že prodlouží životnost pneumatiky,“ popsal svoji hrdost na novinku Xavier.

Řada inovativních vlastností, které umožňují dosáhnout zmíněný vyšší počet najetých kilometrů a vysoký výkon, čítá především vysokou pružnost a flexibilitu běhounu, což dopomáhá k menšímu opotřebením pneumatik a dochází k menšímu počtu prasklin v důsledku náročných jízdních podmínek.

Záběrové hrany usnadňující odvod vody

Další klíčovou vlastností je delší a větší počet záběrových hran, což usnadňuje odvod vody. Spolu s menší tuhostí směsi, která usnadňuje ohýbání bloku a tím odvádění vody, to má za následek vynikající výsledky při brzdění na mokrých vozovkách.

Výrazné žebrování ve středu běhounu pak zajišťuje větší tuhost a tím vysokou stabilitu především v krizových situacích.

Testy proběhly v listopadu 2019 na žádost společnosti Goodyear, proběhlo porovnání se čtyřmi nejnovějšími pneumatiky od hlavních konkurentů v oblasti letní HP, tedy Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005 a Pirelli Cinturato P7 Blue. Vše bylo testováno nezávislým institutem TÜV SÜD na voze VW Golf VII na čtyřech německých a jedné francouzské testovací dráze.

EfficientGrip Performance 2 jsou k dispozici ve velikostech 15 – 18 palců.

 

Images by Goodyear Tire & Rubber Company