Hankook Kinergy Eco2

Na jaře 2018 uvede firma Hankook novou pneumatiku. Pneumatika byla vyvinuta na vozidla malé a kompaktní třídy a na vozidla třídy střední.

Pneumatika dostala název Kinergy Eco2. Větší bezpečnost, jízdní komfort a ekonomika provozu byli hlavní ukazatele, na které se vývojáři soustředily. Dobré vlastnosti pneumatiky a krátkou brzdnou dráhu nejvíce vyžadujeme hlavně na mokrém povrchu. Největší vliv na výkon a vlastnosti pneumatiky má složení směsi. Jedním z faktorů je velký podíl siliky, ale není jediný. Stále lepší promíchání směsi s rovnoměrnějším rozptýlením polymerů a hmot plnících v dezénu pneumatiky je další důležitý faktor. Jak brzdnou dráhu, tak valivý odpor snižují oba tyto faktory a tím přispívají k ekonomičtějšímu provozu. Další výhodou jsou tři drážky vedené podélně na dezénu pneumatiky. Ty rychleji odvádějí vodu z ploch pneumatiky, která se dotýká vozovky.

„Nový asymetrický design dezénu zajišťuje lepší přilnavost a více styčných ploch“ uvedl Hankook. „Bloky dezénu jsou dnes pevnější v příčném i podélném směru, což vykazuje lepší výkon pneumatiky na suché vozovce. Nová pneumatika Hankook  Kinergy Eco2 na suchém povrchu vykázala o 4% lepší výkon při brzdění, než její předchůdce“ dodává výrobce.

Pneumatika Hankook Kinergy Eco2 bude po uvedení na trh k dostání v 52 rozměrech pro disky s průměrem od 13 do 16 palců.