Hankook Technodome – nové výzkumné a vývojové centrum

Dnes proběhlo oficiální otevření nového výzkumného a vývojového centra v Koreji, které se jmenuje Hankook Technodome. Nachází se ve městě Daejeon v Jižni Koreji a má za úkol „ztělesnit silný závazek Hankook Tire v oblasti inovací“.

Kompletní vybavení nového Hankook Technodome je založeno na nových high-tech zařízení a zoptimalizovaného pracovního prostředí. Vše má jediný cíl. Posílit globální konkurenceschopnosti prostřednictvím inovací a zlepšit dodávky produktů pro různé zákazníky.

Předseda představenstva a generální ředitel společnosti Hankook Tire, Seung Hwa Suh řekl: „Jsem přesvědčen, že nový Hankook Technodome bude skvělý základ k tomu, vést budoucnost technologií pneumatik, protože symbolizuje optimalizovaný proces ve vývoji budoucích technologií a zajištění originálního konceptu prostřednictvím posilování našich pokroků, směrem ke globální společnosti top-pneumatik.“

Výrazná budova byla navržena architektonickou kanceláří Foster + Partners. Celková investice byla přibližně 192 milionů £. Při stavbě byly použity především materiály, které jsou přátelské k životnímu prostředí a později se dají recyklovat. V centru jsou použity systémy na úsporu vody a také dobíjecí baterie, které využívají alternativní zdroje energie. Například geotermální a solární články.

Centrum bude sloužit pro spolupráci s technickými centry Hankook v Severní Americe, Evropě, Číně a Japonsku. Dále dokáže provádět virtuální testy a zaznamenávat digitální výsledky.