Hankook získala se svojí novou pneumatikou ocenění International Design Award

Hankook Tire Company získala prestižní ocenění Good Design Award se svojí novou zimní pneumatikou. Pneumatika nese označení Winter i*cept iZ2 a zatím je k prodeji pouze v USA.

Stejný model pneumatiky, který nese označení Winter i*cept iZ2 A, se používá v prodeji v zemích, kterými jsou Čína, Japonsko a Korea.

Model zimní pneumatiky s označením Winter i*cept iZ2 A byl uznán vítězem Good Design Award Japonsko 2016 v kategorii – dopravní vybavení a zařízení.

Pneumatika má specializovaný vzorek. Ten nese ostré hrany bloků a běhoun pneumatiky je tvořen spirálou s 3D strukturou. To vše má zajistit lepší zimní zážitek při jízdě. Pneumatika existuje ve dvou typech designu. Se symetrickým a asymetrickým dezénem pneumatiky. Jeden vyniká při jízdě na zasněžené vozovce a druhý je zase nejlepší při jízdě na mokrém povrchu.

Za rok 2016 je to již potřetí, kdy získala společnost Hankook významnou cenu při mezinárodních oceněních za design výrobku. V únoru získala ocenění iF Design Award, v březnu a červenci získala ocenění od Red Dot.