Kvalitní celoroční pneumatika je lepší než levná zimní pneumatika

Nezávislá německá zkušebna GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) provedla testy, kdy čísla jasně ukazují, že lepší je kvalitní celoroční pneumatika než levná zimní pneumatika z Číny.

GTÜ (Gesellschaft für Technische Überwachung) každý rok pravidelně uskutečňuje mnohé testy, které jsou velmi respektovány. Dbá při nich především na bezpečnost řidičů při použití různých pneumatik. Poslední test, který realizovala, byl mířen na to ukázat řidičům, že je lepší zvolit kvalitní celoroční pneumatiku než levnou zimní pneumatiku z Číny nebo Taiwanu.

V tomto testu byla použita celoroční pneumatika Goodyear Vector 4Seasons, proti které stála například čínská zimní pneumatika Infinity INF 049. Vše o rozměru 225/45 R17.

V testu byla například použita měření, za jak dlouho zastaví vůz na mokrém povrchu z rychlosti 80 km/h. Pneumatika Goodyear to zvládla za 31,2 metrů. Infinity na to potřebovala 37,3 metrů. A v době, kdy vozidlo na pneumatikách Goodyear už stálo, tak vozidlo s čínskými pneumatikami mělo rychlost ještě 32,2 km/h. Což stačí na poměrně velké drcnutí do vozidla před námi.