Michelin představuje příští generaci bezvzdušných pneu Tweel pro malé nakladače

Společnost Michelin North America uvedla na trh nové bezvzdušné užitkové pneu Michelin X Tweel SSL 2 AT a HST 12N16.5.

Pneumatika byla představena na severoamerické přehlídce Ag in Motion v kanadském Saskatchewanu. Nová verze známých a oceňovaných Tweels se dostane na trh ve verzi pro všechny terény (AT) i ve verzi pro tvrdé povrchy (HST). Je k dispozici od 1. srpna, prozatím v USA a Kanadě, jedná se o první 8-šroubová kola Michelin, které jsou mechanicky zajištěny kvůli zvýšení životnosti.

\"\"

Klíčové vlastnosti Tweel SSL 2 jsou:

  • Vylepšená konstrukce nosníků, což maximalizuje životnost jádra.
  • Nový způsob paprskové formace poskytuje až 10x delší životnost těchto vzpěr.
  • Maximální zatížení 2000 kg.
  • Žádná údržba, žádné kompromisy a žádné prostoje v práci.

\"\"X TWEEL SSL nevyžaduje žádný vzduch, čímž eliminuje riziko poškození pneumatiky, což uživatelům umožňuje zůstat déle v provozu a maximalizovat ziskovost. X TWEEL SSL také poskytuje výhody snadné montáže, odolnosti proti poškození, snadný servis, vyšší produktivitu a delší životnost, než u standardních pneumatik. Běhoun může být protektorován vícekrát, aby se dosáhlo ještě příznivějších celkových nákladů na vlastnictví.

Gumy se budou hodit zejména na kompaktní nakladače, některé zemědělské stroje a malé stavební stroje.

Nabídka Tweels se stále více rozšiřuje, koncem minulého roku například Michelin přidal Michelin X Tweel Turf, které se hodí na výkonné sekačky a manipulační farmářská vozidla ve stylu golfových vozíků, ale i na čtyřkolky. Pro tuto řadu jsou typickými cílovými stroji jsou produkty se značkou John Deer.

\"\"

 

Images by Michelin North America, Inc. and Deere & Company.