Nokian WR Snowproof – pneumatiky speciálně navržené pro naše podmínky

Nová Nokian WR Snowproof je dle slov výrobce bezpečná a spolehlivá zimní pneumatika speciálně vyvinutá pro řidiče osobních automobilů ve střední Evropě. Zaměřená je především na bezpečnost, řidičům má dopřát potřebný klid při náhlých změnách počasí,  sněhových přeháňkách a prudkých proměnách jízdních podmínek.

Nečekané změny zimního počasí jsou v Evropě zcela běžné. Nokian WR Snowproof je nová prémiová zimní pneumatika vyrobená tak, aby zajistila nejmodernější bezpečnost pro celou řadu typů vozovek právě v této oblasti. Ať se budete pohybovat v městském provozu, na dálnicích nebo horských silnicích, poskytne výjimečnou kombinaci prvotřídní přilnavosti a odhadnutelného chování gum a tím bezpečnějčí jízdu. Vše zaměřeno přímo na potřeby středoevropských řidičů.

Podle průzkumu spotřebitelů provedeného společností Nokian Tires, téměř 60% řidičů osobních automobilů ve střední Evropě uvedlo, že nejdůležitějším bezpečnostním zimním vybavením jsou podle nich zimní pneumatiky. Ve stejném průzkumu téměř 70% dotázaných považovalo dobrou přilnavost a ovladatelnost za nejvíce zásadní vlastnosti zimních pneumatik.

Nový Nokian WR Snowproof se tedy zaměřil na přilnavost na sněhu, kašovité břečce a mokré vozovce, což jsou vlastnosti, které řidiči nejen podle průzkumu očekávají, ale především skutečně potřebují. Spolehlivost gum je založena na novém konceptu Alpine Sense Grip, kde jedinečná pryžová směs Alpine Grip zajišťuje aby pneumatika bezproblémově fungovala v širokém spektru teplot, od mírných až po mrazy. V této ekologicky šetrné prémiové pneumatice má každý blok běhounu a drážka dezénu specifickou úlohu, která má za cíl bezpečnou a pohodlnou jízdu. Ovladatelnost je vyvážená a snadná údajně i při nečekaných změnách podmínek. Nokian WR Snowproof potěší také velmi nízkým valivým odporem, což znamená nižší spotřebu paliva a snížení emisí.

Gumy jsou tedy údajně zaměřeny na situace, které zažívají přímo naši řidiči, jako například zatáčení na břečkou pokrytých silnicích a náhlé změny jízdního pruhu, například při hrozící srážce s divokým zvířetem. Nová pneumatika je nabízena v rychlostních kategoriích Q (160 km / h), T (190 km / h), H (210 km / h), V (240 km / h) a W (270 km / h) a záběr velikosti zahrnuje 55 typů od 14 do 20 palců. Novinka Nokian WR Snowproof bude pro zákazníky dostupná na podzim 2019.