Nová cestovní pneumatika od Bridgestone

Bridgestone Turanza T005 je novinka mezi cestovními pneumatika a nahrazuje dezén Turanza T001 EVO. Vstup pneumatiky Turanza T005 je plánována na příští rok, a do roku 2019 bude na trhu k dispozici pro 14“ až 21“ kola kolem 140 rozměrů.

Nabídka cestovních pneumatik od Bridgestonu bude zjednodušena a bude pokryta typy DriveGuard a Turanza T005. Štítkové hodnocení má tato pneumatika vynikající, brzdění na mokru A, valivý odpor B. Hodnocení některých rozměrů v této produktové řadě je dokonce A/A. „Provozní vlastnosti vysoké úrovně jsme dosáhli konstrukcí běhounu optimální pro jízdu na mokré vozovce a kombinací prémiových materiálů,“ tvrdí Bridgestone.

Prostřední část běhounu je vybavena širokými drážkami, které velmi účinně odvádějí vodu. Tomu také pomáhá husté lamelování v blocích. Směs se vyrábí novou technologií a při výrobě je používán polymer NanoPro-Tech, který má Bridgestone patentovaný. Polymer je kombinován s vysokým obsahem siliky a tím vzniká hospodárnost pneumatiky, maximální odolnost vůči opotřebení a přilnavost pneumatiky na mokrém povrchu vozovky.

Turanza T005 v porovnání s pneumatikou Turanza T001 EVO3 má vylepšené provozní vlastnosti, zejména výkon v zatáčkách na mokru, brzdění na suchu i mokru, nižší valivý odpor a v neposlední řadě o 10 % delší životnost. Potvrzují to interní testy Bridgestone.

zdroj foto: http://www.bridgestone.eu/