Nová vlajková loď Hankook UHP získala designerského Oscara

Nová vlajková loď Hankook Ventus S1 evo3, získala prestižní ocenění  Red Dot v kategorii výrobků roku 2019.

Ventus S1 evo 3 (K127) byla navržena s cílem poskytovat špičkový výkon na suchém i mokrém povrchu a zároveň co největší pohodlí. Mezi její vlastnosti patří vysoce tuhé bočnice,  dvoustupňový režim pro snížení hluku a zvýšení výkonu na mokré a suché vozovce. Kromě toho jsou vodu odvádějící vnější drážky navrženy tak, aby zajistily přilnavost za mokra a zamezily hydroplaningu na kluzkých površích a zároveň vám dopřály výkon při manipulaci za sucha.

Generální ředitel a prezident společnosti Hankook Hyun Bum Cho uvedl: “Ventus S1 evo 3 v letošním roce úspěšně navázaly na vítězství z minulých ročníku Red Dot Award, společnost Hankook Tire pokračovat v cestě za výjimečností v oblasti designu a dalšího posilování naší značky po celém světě. “

Red Dot Award: Product Design je jedním z nejvýznamnějších světových ocenění za design a vyhodnocuje návrháře těch nejlepších produktů vytvořených každý rok. Podle hesla : “Hledání dobrého designu a inovací“ jsou vítězové soutěže Red Dot Award vybíráni na základě komplexního hodnocení vysoké kvality designu, zároveň musí získat body za inovace, funkčnost, životnost a ekologickou šetrnost.

A známý výrobce není na červeném koberci žádným nováčkem. Od roku 2001 získal Hankook Tire celou řadu ocenění Red Dot Award. Zimní pneumatika I FIT a futuristická koncepce pneumatiky Dyna SYNC byly oceněny cenou Red Dot v letech 2017 a 2016. V roce 2015 byl koncept pneumatik Boostrac značky Hankook Tire označen za “Best of the Best“.