Nové motocyklové pneumatiky od Bridgestone

Nejméně pět nový typů pneumatik od Bridgestone Battlax přibude v únoru 2018 mezi motocyklové pneumatiky. Jsou to sportovní pneumatika Battlax Sport Touring T31, Battlax Adventure A41, Battlax Scooter SC2 a SC2 Rain, závodní pneumatika Battlax Racing R11.

Battlax Sport Touring T31

V kategorii sportovních pneumatik je Battlax Sport Touring T31 vlajkovým modelem Bridgestone. Nová pneumatika o proti předchůdci Battlax Sport Touring T30 Evo, nabízí lepší výkon na mokrém povrchu a lepší komfort jízdy a současně drží úroveň stability a životnosti. T31 na mokré silnici snižuje brzdnou dráhu a to přispívá k bezpečnější jízdě v nepředvídatelném počasí. Tohoto vylepšení Bridgestone dosáhl zvýšením poměru drážek na ploše ramen a zmenšením poměru drážek ve středu běhounu. Na běhoun byla použita nová směs se zlepšenou disperzí oxidu křemičitého, díky níž je sloučenina více flexibilní.

Battlax Adventure A41

V kategorii motocyklového terénního cestování Bridgestone představí Battlax Adventure A41. Oproti předchůdci Battlax Adventure A40 má lepší výkon a stabilitu, ale úroveň opotřebení udržuje stejnou. Bridgestone kladl při vývoji A41 zvláštní důraz na zkrácení brzdné dráhy a na lepší uchopení při zatáčkách na mokré vozovce. Stejně jako u T31 byli použity zvýšené poměry drážek k rameni a snížení poměrů drážek ke středu. To pneumatice umožňuje lepší rozptyl vody a kratší brzdnou dráhu za mokra.

Battlax Scooter SC2 a Battlax Scooter SC2 Rain (déšť)

Zatímco Battlax Scooter SC2 se vyznačuje skvělou přilnavostí a vysokým lineárním točením na suchém povrchu, Battlax Scooter SC2 Rain poskytuje výjimečnou trakci a manipulaci na mokrém povrchu. Přední i zadní pneumatika SC2 mají stejný dezén jako Bridgestone Battlax Hypersport S21. Přední a zadní pneumatika SC2 Rain použila stejný vzorek jako nový Battlax Sport Touring T31.

Battlax Racing R11

Pneumatika Bridgestone Battlax Racing R11 je určena díky svým výkonům na závodní okruhy. Battlax Racing R11 kombinuje snadné použití a vynikající výkon. Pneumatika využívá nejmodernější technologie, které v porovnání s běžnou nabídkou závodních pneumatik, dělá z Battlax Racing R11 pneumatiku bezkonkurenční kvality. R11 jezdci přináší nepopiratelný pocit uzemnění a vynikající přilnavost. Výrazné zlepšení kontaktních vlastností umožnila nově vyvinutá konstrukce V-MS ∙ BELT (variabilní rozteč – mono spirálové drážky).