Nové nízkotlaké valníkové Michelinky na cestě

Michelin uvede na trh příští měsíc novou verzi přívěsové pneumatiky CargoXBib High Flotation s přídomkem VF, zaměří se především na minimalizaci tlaku na podloží, což ocení především farmáři a ti, kteří přepravují náklad po poli a nechtějí poničit podmínky pro úrodu, nebo chtějí zachovat životní prostředí.

Těží z nejnovější technologie Michelin Ultraflex zvyšující flexibilitu a tím pádem má menší dopad na půdu, než stávající řada CargoXBib High Flotation.

\"\"Pneumatiky jsou také plně kompatibilní s centrálním pneumatickým systémem nahuštění pneumatik (CTIS), který podporuje sníženou spotřebu paliva, vylepšuje agronomické vlastnosti a výrazně zlepšené samočisticí schopnosti.

Gordon Brookes, z divize společnosti Michelin pro zemědělství, říká: “Nový VF CargoXBib High Flotation je referenčním gumou pro nízkotlaké pneumatiky přívěsů. Díky exkluzivnímu opláštění Michelin Ultraflex Technology nabízejí pneumatiky nejlepší úroveň ochrany půdy na trhu a bezkonkurenční odolnost.”

VF CargoXBib High Flotation je navržená speciálně pro přívěsy a valníky, rozmetadla a kejdové cisterny, nahradí pneumatiky CargoXBib High Flotation ve čtyřech ekvivalentních velikostech, což obohatí stávající řadu o technologií VF (Very High Flexion).

Robustní pouzdro Michelin Ultraflex Technology umožňuje větší flexibilitu, rating VF určuje nové standardy na trhu, což pneumatice umožňuje přenášet o 40% vyšší zatížení při stejném tlaku než standardní pneumatika, tvrdí Michelin.

\"\"

Plocha stopy VF CargoXBib High Flotation je o 23% větší než u jejího předchůdce, což v kombinaci se schopností pracovat při velmi nízkých tlacích, pomáhá chránit půdu.

Plochý běhoun a široká stopa pneumatiky zajišťují rovnoměrné rozložení přítlaku, aby se minimalizovalo tvorba \“kolejí\“. Její pevné zaoblené bočnice nabízejí větší odolnost proti opotřebení a umožňují snadnější otáčení a redukují vytrhávání drnů při práci na trávě. Michelin také zařadil centrální pás s víceúhlými bloky, které snižují valivý odpor, zajišťují vynikající směrovou stabilitu a citelný úchop při jízdě na svazích.

 

Images by Michelin