Novou továrnu Nexen, která bude stát u Žatce, postaví společnost Samsung Engineering

Společnost vyrábějící pneumatiky Nexen Tire oznámila, že jejich novou továrnu postaví Samsung Engineering. Ta bude stát v průmyslové zóně Triangle u Žatce.

Stavba nové výrobní továrny pro Nexen Tire, byla symbolicky odstartována již před časem. Ale až nyní se rozhodlo o dodavateli celé stavby. Tím se stala společnost Samsung Engineering. Ty podle dostupných informací vyhrála tuto zakázku především proto, že se zúčastnila 11 podobných projektů od roku 1998, při kterých získala velmi cenné zkušenosti při výstavbě takovýchto továren.

Terénní práce, které mají připravit okolí pro plánovanou výstavbu, začaly v druhé polovině roku 2016. Bohužel zatím se stále čeká na stavební povolení, které by měla společnost dostat začátkem roku 2017. Dokončení stavby, společnost Samsung Engineering odhaduje v polovině téhož roku.  A první pneumatiky by se zde měli začít vyrábět v únoru 2018.

Nexen Tire chce u Žatce investovat přibližně 22 miliard korun. Tím by se jednalo o třetí největší zahraniční investici v ČR. V továrně se budou vyrábět především pneumatiky pro osobní a lehká nákladní vozidla, která by se prodávala v ČR a dále by se vyvážela po Evropě, na Blízký Východ, apod.

V první plánované etapě chce společnost Nexen vyrábět 15.000 pneumatik denně. Na konci všech dokončení chce zvýšit tuto kapacitu až na 30.000 denně a přitom zaměstnat asi 1500 nových lidí.