Pirelli a Puma stvoří sportovní obutí i pro vaše nohy

Společnosti Pirelli a PUMA se spojily při návrhu nové sportovní botky \“Replicat-X\“ inspirované moderními sportovními vozy.

Ve prohlášení firma Pirelli uvádí, že s touto novou botou může člověk pocítit vzrušení ze závodní dráhy na svých nohou. Tak se na to podívejme.

\"\"Je to vůbec poprvé, co se PUMA a Pirelli spojili ve společném projektu. Výsledkem této spolupráce jsou zajímavé sneakersy Replicat-X, jež jsou inspirovaný pneumatikou CINTURATO Blue od Pirelli, ta se používá při závodění na špičkové úrovni. Spojení s firmou PUMA jistě smysl dává, obuv pro jezdce motoristického sportu vyrábí tento německý gigant již řadu let. Replikatky jsou ale spíše městská záležitost. Jsou navrženy jako moderní supersportovní automobil. Koncept designu se odvíjel od společné myšlenky obou firem, a to bylo přivést závodní trať na ulici.

Replicat-X jsou vybaveny naddimenzovanou gumovou podešví a uvnitř najdete pohodlnou lisovanou stélku. \"\"Jedinečný dezén běhounu Pirelli CINTURATO Blue na podešvi slouží k dosažení maximální trakce na mokrých tratích.

Pirelli slibuje, že bota je \“téměř jako kulka, aerodynamická jako závodní auto\“. Její horní část je opatřena perforovaným mikrovláknovým semišem a prodyšným materiálem po stranách. Dráha by měla patřit jenom vám.

PUMA zařadila botky do kolekce podzim/zima 2019, míří na novou generaci, která čerpá inspiraci ze závodního řevu, chtějí i při soupeření ukázat svůj styl a to vše na vlně pouliční kultury. Obě společnosti se snaží vyvinout nový vzhled a dojem pro PUMA Motorsports, silný a relevantní. Podle obou firem si přejí prorazit obyčejnost, bořit překážky na trati a vmanévrovat do ulic na plný plyn.

První barevné varianty bude možné objednat v průběhu příštích dnů.

\"\"

 

Photo by Puma