Pirelli bude výhradním dodavatelem pneumatik pro Macau Grand Prix

Macau Grand Prix je jednou z nejslavnějších motorových akcí, která se nejede v seriálu Formule 1. Koná se tento víkend a Pirelli bude hlavním dodavatelem pneumatik.

Pirelli bude dodávat pneumatiky pro dvě kategorie. První kategorie, které se to týká je FIA Formule 3 a ta druhá, pro kterou společnost dodávala pneumatiky již dříve, je FIA GT.

Macau Grand Prix se jezdí každoročně v Číně ve městě Macau. Je znám tím, že je to jediný městský okruh, ve kterém se závodí postupně jak v motocyklových, tak i automobilových kategoriích. Každý rok v listopadu usedá stovky jezdců na svoje stroje a závodí, jak v monopostech a cestovních vozech, tak i na motocyklech. Okruh byl poprvé otevřen v roce 1954 a je 6,12 kilometrů dlouhý. Skládá se z velmi náročných části, kde se postupně střídají ostré zatáčky s velmi nekompromisními svodidly a poté následují dlouhé rovinky, kde vozy na konci dosahují rychlostí běžně přesahující 270 km/h.

Pro kategorii FIA Formule 3 bude společnost Pirelli dodávat pneumatiky poprvé během 33 let. Svoje slovo dostane opět unikátní sloučenina pneumatik, která se používá při výrobě P Zero. Konkrétně se jedná o P Zero DM. Je to nejlepší kompromis mezi výkonem a dlouhou živností, právě to je ideální pro závody v Macau.

V případě druhé kategorie FIA GT, kterou Pirelli také zastřešuje. Se bude jednat o pneumatiky se sloučeninou P Zero DHC. Ta má prokazatelně velmi vysoký výkon, při všech možných jízdních režimech. Samozřejmě má společnost Pirelli připraveny i mokré pneumatiky pro případ, kdyby začalo náhle pršet.

Vedení společnosti Pirelli se k celé události vyjádřilo velmi pozitivně. Jsou hrdí, že se mohou účastnit podobných závodů. A také uvedli svoje známá slova o tom, že se především snaží podporovat mladé řidiče.