Pirelli Connesso – pneumatiky, které nám budou volat?

Není to sci-fi, ale novodobý fakt. Stav svých pneumatik budete moci kontrolovat pouhým pohledem na svůj smartphone.

Pirelli Connesso zažíváme historický okamžik, kdy řidič bude moci na svém vozidle sledovat stav a tlak všech čtyř pneumatik tak, že se zkrátka podívá na svůj telefon. Manažer pro aktivaci Prestige pro společnost Pirelli Kevin Hinton vysvětlil, že nová technologie znění vztah mezi pneumatikami, prodejcem pneumatik a řidiči.

„Pomocí vloženého senzoru do pneumatiky bezdrátově odesílá Connesso řidiči informace o údržbě a stavu každé pneumatiky. Aplikace, na kterou je senzor připojen, se nazývá „Pirelli Cloud“ a ta je kompatibilní s aplikací na smartphonu.

Senzor má hmotnost pouhých pár gramů, takže nemá žádný vliv na výkon pneumatiky.“ vysvětlil Kevin Hinton.  Pirelli uvádí, že nová technologie rozpozná jednotlivou pneumatiku díky identifikačnímu kódu a dokáže sledovat stav pneumatiky od výroby až po místo recyklace.

Aplikace Connesso také může sledovat teplotu, tlak, opotřebení a statistické zatížení pneumatik, i když je vozidlo v klidu. Ale to není vše, společnost do budoucna plánuje aplikaci doplnit o další funkce.

Co dodat? Máme se na co těšit.