Pirelli dodává rekordní počet pneumatik pro závody Ferrari Challenge

Pirelli udržuje partnerství se značkou Ferrari již delší dobu. Aktuálně dodává rekordní počet pneumatik pro závody Ferrari Challenge.

Úplně první Ferrari World Championship se uskutečnil v USA. Tato akce, která sdružuje vozy Ferrari v Evropě, Severní Americe a Asii proběhla již dříve v Itálii a Abu Dhabi. Cílem je určit šampiona šampionů. Pirelli dodává, že poskytla asi 15.000 pneumatik pro celkem 700 vozů, které závodily na 18 akcích Ferrari Challenge, které proběhly na třech kontinentech. To značí největší zastoupení pneumatik Pirelli, které kdy bylo k vidění na soutěžích.

Vztah mezi Pirelli a Ferrari Challenge začal v roce 1993. V té době závodily především vozy Ferrari 348. Nyní se místní svět specializuje především na Ferrari F488. To je pro Pirelli velkou výzvou, jelikož tyto vozy pojedou na pneumatikách, které budou ušity přímo na míru. Pneumatiky Pirelli P Zero budou v nových rozměrech a budou mít až o 15 procent větší styčnou plochu. A dále se u nich zmenší hmotnost o celých 5 procent.

Ředitel oddělení Pirelli Motorsport Paul Hembery řekl: „Pirelli a Ferrari sdílí soutěživého ducha, který je umocněn unikátní atmosférou italské strojírenské technologie. Je to pro nás skutečné privilegium, že můžeme vybavit všechny tyto fantastické vozy. Naše přítomnost v severní Americe byla dále umocněna otevřením nového světového obchodu P Zero v Kalifornii. A jsme rádi, že hrajeme významnou roli ve Ferrari World Championship.“