Pneumatiky Continental mají další ocenění

Společnost Continental se svými pneumatikami ContiPremiumContact 5 a WinterContact TS 860 získali nejvíce bodů v testování letních i zimních pneumatik Auto Express 2017.

„V letních pneumatikách je PremiumContact 5 na prvním místě. Pneumatika poskytuje velmi kvalitní výkon jak na mokré, tak i na suché vozovce. V dalších disciplínách má také vynikající výsledky a proto si myslíme, že bude velmi těžké ContiPremiumContact 5 konkurovat,“ vyjádřil se Auto Espress.

Auto Express také testoval pneumatiku ContiWinterContact TS 860. Zlepšení zimních pneumatik je způsobeno kombinací nového dezénu a nové směsi Cool Chili, která obsahuje vysoký podíl oxidu křemičitého. Oxid křemičitý neboli silika má své speciální tlumící vlastnosti a díky nim se snižuje brzdná dráha na mokré vozovce. Pružnost pneumatik v nízkých teplotách dodává speciální vysokovýkonná pryskyřice. Auto Express na TS 860 dále uvedl: „ContiWinterContact TS 860 je jednička v kategorii zimních pneumatik. V zatáčkách skvěle sedí a má perfektní brzdění. V zimní podmínkách nemají mnoho konkurentů.“