Pneumatiky Kumho získaly ocenění Good Design Award of Japan

Jihokorejská společnost Kumho získala ocenění Good Design Award of Japan. Ta byla udělena pro dvě jejich pneumatiky, které nesou označení EcoSense SE11 a Solus HA31.

Pneumatika EcoSense SE11 byla uvedena letos na japonský trh. Je šetrná k životnímu prostředí, jelikož je vyrobena z lehkých, ale vysoce pevných polotovarů. To snižuje její váhu až o 7 procent oproti srovnatelným modelům ve stejné kategorii. A díky tomu napomáhá ke snižování spotřeby paliva.

Běhoun, který má čtyři hlavní drážky v prostředním bloku pneumatiky, je vyztužen pro lepší jízdní stabilitu a vyšší přilnavost na mokré vozovce. Hlavními rysy pneumatiky jsou úspornost a ochrana životního prostředí. To jsou přednostní vlastnosti, které japonští uživatelé hledají v pneumatikách.

Pneumatika Solus HA31 je podle informací dostupná pouze v Kanadě. Jedná se o celoroční pneumatiku se směrovým dezénem, který zlepšuje jízdní vlastnosti. Na jeho excelentní design bylo upozorněno již před časem, když dostal ocenění Korea Good Design Award v roce 2015 a International Forum Design of Germany v letošním roce.

Pneumatiky jsou hodnoceny ze tří hledisek. Design, použitelnost a inovativní funkce. Cena se pravidelně uděluje v pěti kategoriích – produkt, prostor, média, systém a řešení. Společnost Kumho dostala se svými pneumatikami ocenění v dílčí kategorii dopravních prostředků a průmyslového zařízení.

Výkonný viceprezident Chung Taek-Gyun řekl: „Díky výhře Good Design Award of Japan jsme získali už čtyři mezinárodní ocenění za design ve svém sektoru v letošním roce. To nám ukazuje, že máme velké uznání za náš produktový design“.

Společnost chce i nadále stavět na technologické zdatnosti a vynikajících výsledků v oblasti kvality. A hlavním cílem je neustálé zlepšování svých výrobků, pro získání vyšší pozice globálního výrobce pneumatik.

Kumho Tire získala už tři roky po sobě ocenění Good Design Award of Japan. Navíc jenom v letošním roce získala hned čtyři ocenění – Red Dot Award, International Forum Design of Germany, International Design Excellence (IDEA) Award of the United States a již výše zmíněnou Good Design Award of Japan.