Revoluční elektrické SUV bude mít vlastní závody, jezdí na nových extrémních pneu Continental

Dva nové typy pneumatik Continental, speciálně vyvinuté pro nový off-road závodní seriál Extreme E, byly představeny na veletrhu Goodwood Festival of Speed.

Nové pneu s letní a zimní variantou byly navrženy pro ty nejtěžší jízdní podmínky vůbec a byly představeny veřejnosti spolu s unikátním elektrickým sportovním offroadovým vozem, na kterém se budou muset vypořádávat s některými z nejextrémnějších tratí na světě. Účastníci veletrhu tak měli možnost jako jedni z prvních vidět v akci auto, jenž má ambice stát se hybnou silou nového soutěžní seriálu.

\"\"

Na plánovaných terénních závodech se kromě Continetalu podílí především lidé stojící za seriálem Formule E. \“Vůz Extreme E-SUV ODYSSEY 21 se nepodobá ničemu, co znáte z motoristického sportu. Špičková technologie a pneumatiky, které vyvinula společnost Continental, vyústily v ohromující vůz, připraveným blýsknout se nejvyšším výkonem v nejtěžších podmínkách na nejrůznějších částech planety. Ať už se pojede v Arktidě, Himalájích, Amazonce, Saharě nebo na ostrovech v Indickém oceánu, toto auto svými schopnostmi potěší nejen fanoušky motoristického sportu, ale také ty, kteří chtějí udělat něco pro planetu a zvolí si elektrické SUV,\“ říká Alejandro Agag, zakladatel a generální ředitel Formule E.

\"\"

Všechny týmy Extreme E budou muset používat stejnou sadu standardizovaných dílů vytvořených a sestavených výrobcem vybavení pro motoristický sport – společností Spark Racing Technology. Všichni budou používat baterií vyráběnou firmou Williams Advanced Engineering a pneumatiky pochopitelně zajišťuje Continental.

\"\"

Testování prototypů elektrických SUV je na dobré cestě. Každý tým Extreme E obdrží dvě sady pneumatik, které jsou optimalizovány pro každý možný aspekt závodu, který se pojede například na poušti nebo na ledu. \“Pneumatiky budou perfektně přizpůsobeny elektrickým SUV v této sérii, aby bylo zajištěno co nejlepší ovládání a bezpečnost vozidla, a to i na nerovném povrchu,\“ říká Tansu Isik, zástupce Continentalu EMEA.

Extrémní závody jsou nyní ve fázi příprav, E-SUV poprvé vyjedou na závodní tratě roku 2021.

Images by Continental Reifen Deutschland GmbH / Extreme E