Stylové Bluetooth reproduktory pro fandy F1 od Pirelli potěší vaše smysly

Společnost Pirelli spojila své síly s italskou značkou IXOOST, která se specializuje na high-end audio pro zvukový zážitek inspirovaný motoristickým sportem. Pirelli a IXOOST podle svých slov sdílejí stejnou vášeň pro ikonické sportovní vozy a vysoký výkon. A máte možnost to posoudit na vlastní uši.

Na farmě přímo u Modeny v Itálii, uprostřed ohrad se skotem, v kraji sýru Parmigiano Reggiano a historických automobilů Maserati, se rodí sofistikovaný audio systém inspirovaný světem motorů.

\"\"

Farma se nazývá Hombre, na památku Umberta Paniniho, který v padesátých letech emigroval do Venezuely a později se vrátil do Itálie, aby pomohl svým blízkým založit byznys s figurínami. Dodnes Umbertův syn Matteo a jeho bratranec Giovanni pokračují v této tradici. Na své farmě mimochodem vyrobili první organický sýr Parmigiano Reggiano v Itálii a je zde také sídlo společnosti IXOOST, která byla založena před několika málo lety.

\"\"Veškerá audio zařízení vytvořená rodinou Panini mají silné partnery z řad italských motoristických značek jako Lamborghini nebo Abarth. A právě s Pirelli Design vytvořili reproduktor Pirelli P ZERO Sound. Jde o spojení technického know-how Pirelli v kombinaci s high-end audio designem firmy IXOOST. Tento exkluzivní hi-fi systém zahrnuje špičkový Bluetooth reproduktor v zasazený do skutečné zmenšeniny pneumatiky F1. V podstatě jde o ty samé pneumatiky, které se využívají v aerodynamickém tunelu, takovéto gumy jsou konstruovány firmou Pirelli pro týmy Formule 1 k provádění aerodynamických zkoušek. Tato mini-pneumatika je tak perfektním hi-fi reproduktorem pro milovníky motoristického sportu.

\"\"

\“Největší výzvou při tvorbě IXOOST P ZERO bylo přizpůsobit se všem tvarům pneumatiky,\“ vysvětluje Giovanni Panini. \“Než jsme přišli na to, jak dosáhnout nejlepší kvality zvuku, provedli jsme různé experimenty s jasným cílem – nechat podobu pneumatiky nedotčenou.\“ Pirelli P ZERO Sound je designový kousek, který je k dispozici v devíti různých barvách závodních pneumatik F1. Zvukový systém má vestavěný výkonný 100 W zesilovač S digitálním signálním procesorem a je osazen 16,5 cm velkým středovým reproduktorem s 10 cm magnetem a 2,5 cm výškovým repráčkem. Box je schopen fungovat v profilu AptX s datovým tokem 384 kbps.

\"\"

Rodina Panini má ve vášni pro automobilový design dlouholetou tradici. Jen několik set metrů od laboratoří IXOOST leží muzeum Collezione Umberto Panini, jedna z nejvýznamnějších sbírek Maserati na světě. Mimořádná výstava, která je domovem devatenácti Maserati, včetně jednomístného 6C 34, ve kterém Tazio Nuvolari zvítězil na Grand Prix Modeny v roce 1934 a A6GCS Pininfarina berlinetta, vyrobené v sérii pouhých čtyř kusů, navíc s několika raritními motocykly a traktory.

\"\"

IXOOST letos prezentoval Pirelli P ZERO Sound na CESu v Las Vegas, kde jejich expozice vzbudila zájem. A to i cenou, která si se svými 2.400 Eury (cca 61.000 Kč) nehraje na lidový repráček pro každého, po kterém se zapráší. Paniniovi mají fungující byznys a vědí, že všechno chce svůj čas. “I každé kolo sýra u nás musí zrát dva roky,\“ říká Matteo a zdůraznil myšlenku svého otce shrnutou do spojení “auta rychlá, jídlo pomalé\“.

\"\"

Jejich recept na kvalitu je prý jednoduchý: Vše si dělají sami, žádný zbytečný outsourcing, dokonce všech 18 zaměstnanců bydlí přímo na farmě. \“Zatímco se zdá, že světový trend jde opačným směrem, my jsme se rozhodli, že vše ponecháme v našich vlastních rukách. Od sena pro zvířata až po produkci mléka děláme vše pod naší střechou,\“ tvrdí Matteo s hrdostí. A to se týká i výtvorů IXOOST, kombinují pevné kořeny, mezinárodní vize, tradice a inovace. \“Ve finále jsme všichni děti Marca Pola, který cestoval po celém světě jen proto, aby se vrátili domů,\“ říká Matteo.

\"\"

 

Images by Pirelli Design and iXOOST Srl