Yokohama zavadí na trh novou pneumatiku určenou pro nákladní vozy

Yokohama přišla na trh s novou zimní pneumatikou, která je určena na hnací nápravu pro nákladní automobily a autobusy. Má označení Yokohama 902W.

Bude k dostání v nejrozšířenějších rozměrech, kterými jsou: 295/80 R22.5, R22.5 315/80 a 315/70 R22.5. Samozřejmostí je nejvyšší klasifikace, která se používá pro zimní pneumatiky. Jsou to známé tři vrcholky hor se sněhovou vločkou. Tato pneumatika má nahradit předchozí model, který nese označení SY397.

Jak uvádí výrobce, u této pneumatiky došlo k inovaci běhounu, který napomáhá k rovnoměrnějšímu opotřebení. To má za následek delší kilometrovou životnost. Navíc byl vylepšen brzdný účinek pneumatiky na mokrém a zledovatělém povrchu. Při vývoji byla využita technologie Zenvironment, která je přínosem pro životní prostředí.

Celý běhoun je rozdělen do tří částí, které nesou označení The Block Z-Shape. Díky tomu se zvýšil počet záběrových hran a lehce se změnily úhly bloků. To vše zoptimalizovalo tuhost profilu. Za zmínku určitě stojí i lepší přilnavost v zatáčkách.

Společnost Yokohama se snažila pří vývoji nové pneumatiky skloubit hospodárnost s bezpečností. Podle slov ředitele společnosti: „Pokud hledáte stabilitu jízdy a maximální kilometrovou životnost na vysoké úrovní, máme pro Vás jednoznačnou odpověď. Je jí naše pneumatika Yokohama 902W“.

Tato nová zimní pneumatika bude určitě dobrou volbou pro všechny řidiče kamiónů. A to bez ohledu na stáří jejich vozů. Navíc přepravní společnosti si budou chválit její nízké náklady na provoz.