Bridgestone přichází s pneu Firestone Firehawk AS V2, UHP celoročkou inspirovanou závody INDYCAR

Společnost Bridgestone oznámila uvedení zcela nové celoroční ultra výkonné pneumatiky Firestone Firehawk AS V2, která je navržena tak, aby poskytovala vzrušující sportovní zážitek. Pneumatika Firestone Firehawk AS V2, inspirovaná závodní pneumatikou Firestone Firehawk pro závody INDYCAR do deště, poskytuje neúnavný výkon i za nepříznivého počasí a dosahuje rychlejších časů na kolo2 než její předchůdkyně.

„Při navrhování pneumatiky Firestone Firehawk AS V2 bylo naším cílem vyrobit pneumatiku s mimořádně vysokým výkonem, aniž bychom museli slevit z jejího výkonu za nepříznivého počasí,“ řekl Ian McKenny, senior produktový manažer společnosti Bridgestone Americas. „Naše pneumatiky pro INDYCAR do deště používají běhoun, který pomáhá zajistit vzrušující výkon i v lijáku. Tuto technologii dezénu jsme aplikovali přímo na novou pneumatiku Firehawk AS V2, abychom řidičům umožnili zažít sportovní jízdu za jakýchkoli povětrnostních podmínek.“

Firestone Firehawk AS V2 je vybavena kombinací vzájemně propojených výstupků a 3D lamel s plnou hloubkou, které zajišťují konzistentní opotřebení a výkon po celou dobu životnosti pneumatiky. Blokovací výstupky a velké vnější bloky běhounu zajišťují jistou ovladatelnost na mokru a odolnost proti hydroplaningu. Navíc 3D lamely s plnou hloubkou umožňují pneumatice Firehawk AS V2 vynikat na sněhu po celou dobu životnosti. Dezén běhounu inspirovaný závodem INDYCAR také dodává pneumatice Firehawk AS V2 charakteristickou sportovní přilnavost a citlivé ovládání v zatáčkách, kterými jsou pneumatiky Firehawk známé.

Nová pneumatika Firestone Firehawk AS V2 byla vyvinuta pro oblíbené sportovní a svalnaté vozy, jako jsou Chevrolet Camaro, Dodge Challenger a Ford Mustang, ale je také navržena tak, aby pomohla zlepšit sportovní charakter oblíbených sedanů a crossoverů, jako jsou Honda Civic, Nissan Altima a Toyota RAV4. Pneumatiky Firestone Firehawk AS V2 jsou nyní k dostání u všech autorizovaných prodejců pneumatik Bridgestone v USA a Kanadě, o prodeji v Evropě zatím firma informace neuvedla.


Images by Bridgestone Americas, Inc.