Nová celoroční Bridgestonka do každého počasí

Společnost Bridgestone oznámila uvedení nové cestovní pneumatiky Bridgestone WeatherPeak, která nabízí tichou a dlouhotrvající jízdu s vylapšenými celoročními vlastnostmi.

Jako první cestovní pneumatika značky Bridgestone se schopností jízdy za každého počasí poskytuje pneumatika Bridgestone WeatherPeak vynikající kontrolu nad jízdou se zrychlením a přilnavostí, která překonává konkurenci za mokra i za sucha.

„Pneumatika Bridgestone WeatherPeak využívá našich nejnovějších technologických inovací a posouvá kategorii celoročních pneumatik na novou úroveň,“ řekl Ian McKenney, senior produktový manažer pro prodej a marketing náhradních pneumatik pro spotřebitele společnosti Bridgestone Americas. „Řidiči stále častěji hledají bezpečné a zároveň praktické pneumatiky, které poskytují jistou kontrolu v každém ročním období, za každého počasí a na každé cestě. Pneumatika Bridgestone WeatherPeak nabízí vynikající konstrukci, která splňuje tyto požadavky a pomáhá řidičům udržet kontrolu nad vozovkou bez ohledu na její stav.“

Pneumatika Bridgestone WeatherPeak má lamely, které se s opotřebením pneumatiky vyvíjejí, a zajišťují tak nejlepší výkonnost na mokru a v zimě v dané kategorii, otevřená konstrukce ramenních drážek pneumatiky zajišťuje účinný odvod vody ze stopy za mokra. Kromě toho 3D lamely s plnou hloubkou zajišťují vysoký výkon při opotřebení a přilnavost na zasněžených silnicích. Pneumatika Bridgestone WeatherPeak, včetně certifikace 3-Peak Mountain Snowflake, je také vybavena hřebeny v kanálu drážek, které podporují zhutňování sněhu a vysokorychlostní proudění vody pro lepší trakci v zimě, která je zároveň kratší než u klíčových konkurentů.

Mezi hlavní výkonnostní pokroky pneumatiky Bridgestone WeatherPeak patří:

  • O 5 % lepší zrychlení na mokru než u nejlepšího konkurenta
  • o 4 % lepší zrychlení na suchu než u nejlepšího konkurenta
  • Na sněhu zastavuje o čas ujetý za 4,2 metru dříve konkurenční pneumatika do každého počasí
  • Na sněhu zastavuje o čas ujetý za 9,1 metru než celoroční konkurenční pneumatika

Nová pneumatika Bridgestone WeatherPeak je k dispozici v 56 rozměrech, které jsou vhodné pro 87 % sedanů, minivanů a crossoverů, které jsou dnes na silnicích. Mezi klíčové typy náhradních pneumatik WeatherPeak patří Audi Q5, BMW řady 3, Honda Accord, Honda Odyssey, Jeep Cherokee, Toyota RAV4 a Volkswagen Golf. Pneumatiky Bridgestone WeatherPeak jsou nyní k dostání u všech autorizovaných prodejců pneumatik Bridgestone v USA a Kanadě , o zbytku světa zatím nemáme informace.

 

Images by Bridgestone Americas