Nová verze Bridgestone Duravis Van pro dodávky zaujme řadu firem

Nová prémiová letní pneumatika pro lehká užitková vozidla přináší maximální efektivitu a návratnost v každodenním provozu.

Pneumatika Bridgestone Duravis Van je připravená i na elektrický pohon byla vyvinuta s cílem splnit požadavky zákazníků a zvýšit efektivitu podnikání. Podle testů provedených nezávislou organizací TÜV SÜD nabízí nová pneumatika Bridgestone Duravis Van nejlepší kilometrový nájezd a také nejlepší brzdný výkon na suchu a mokru ve své třídě. Pneu také dosahuje nejvyššího hodnocení na štítku EU pro přilnavost na mokré vozovce, což pomáhá zajistit bezpečnost na silnici i v náročných podmínkách za mokra.

V porovnání se svým předchůdcem, pneumatikou Duravis R660, přináší pneumatika Bridgestone Duravis Van o 21 % lepší valivý odpor, čímž si u většiny rozměrů zajistila označení EU stupněm B pro valivý odpor. To znamená prodloužení dojezdu na baterie i v tradičních motorech.

Duravis Van představuje různé inovace včetně nového symetrického dezénu běhounu a nového designu lamel a rozložení dutin – to vše těží z nové vylepšené kontaktní technologie ENLITEN, která umocňuje její výkonnostní schopnosti. Inovativní směšování rovněž zlepšuje kontrolu chemických reakcí, čímž se vyvažuje mechanismus zpevnění a valivý odpor.

Nová pneumatika Bridgestone Duravis Van se dokonale hodí jak pro vozidla se spalovacími motory (ICE), tak pro elektromobily (EV). Konkrétně pro řidiče elektromobilů je pneumatika Bridgestone Duravis Van díky vyšší toleranci opotřebení odolná proti vyšší hmotnosti a vyššímu točivému momentu elektromobilů, zatímco její zmíněný nízký valivý odpor šetří životnost baterií. V porovnání se svým předchůdcem přináší pneumatika Bridgestone Duravis Van také sníženou hlučnost pro pohodlí řidičů EV díky téměř tichému chodu motorů EV – nabízí snížení hluku při průjezdu o 2 dB, čímž si vysloužila označení EU stupněm A.

Steven De Bock, viceprezident pro výměnu pneumatik pro spotřebitele a originální spotřebiče ve společnosti Bridgestone EMIA, k pneumatice Duravis Van k tomu řekl: „Pneumatika Duravis Van je určena pro elektromobily. Vozové parky dnes čelí několika velkým výzvám. Potřebují snížit celkové náklady na vlastnictví, optimalizovat svůj provoz, snížit emise CO2 a překonat logistické problémy modelu dodávek na poslední míli. Nová pneumatika Bridgestone Duravis Van je odpovědí na všechny z nich – přináší řadu výhod pro vozidla s ICE i elektrickým pohonem, přináší výhody v oblasti udržitelnosti, snižuje celkové náklady na vlastnictví a bezproblémově propojuje přepravu těžkých nákladů s dodávkami pro dovoz k zákazníkovi. Je to pneumatika, která zajistí, že podniky budou připraveny na výkon.“

Pneumatika Bridgestone Duravis Van bude oficiálně k dispozici ve 26 rozměrech od ledna 2023.


Images by Bridgestone Corporation