Nová Yokohama ADVAN Neova AD09 chce být jedničkou na závodní trati i na běžné silnici

Nejnovějším členem populární yokohamské rodiny pneumatik ADVAN s mimořádně vysokým výkonem se stala pneumatika ADVAN Neova AD09. Pneumatika AD09, která je nyní k dispozici v rozměrech od 15 do 20 palců, se vyznačuje extrémní přilnavostí se zaměřením na rychlejší časy, ostrou ovladatelností, vynikajícím výkonem na mokré vozovce a stálým výkonem na silnici i na závodním okruhu. U modelu AD09, který nahrazuje model ADVAN Neova AD08R, je v plánu celkem 51 rozměrů.

„Pneumatika AD09 je zrozena pro závody a je připravena i pro jízdu na ulici a odkazuje na dědictví značky Yokohama v oblasti UHP a motorsportu,“ řekl Drew Dayton, senior manažer pro plánování produktů společnosti Yokohama pro spotřebitelské pneumatiky. „Její špičková směs, plášť a dezén spojují to nejlepší ze závodních a vědeckých poznatků, aby zajistily lepší přilnavost a nebývalý výkon.“

Mezi nejdůležitější vlastnosti pneumatiky AD09 patří:

  • Vynikající přilnavost je dána novým dezénem běhounu s velkými souvislými bloky běhounu, které přenášejí více pryžové směsi na povrch vozovky a trati a zajišťují tak pevný záběr.
  • Přesné ovladatelnosti je dosaženo díky zcela nové konstrukci pláště, která se vyznačuje vysokým natočením vrstvy, což vede k nejpevnějšímu a nejtužšímu plášti, jaký kdy Yokohama nabízela. Také pevné středové žebro zajišťuje stálý kontakt s povrchem vozovky pro bleskurychlou odezvu řízení.
  • Stálý výkon zajišťují zkosené drážky, které zvyšují odolnost proti opotřebení a udržují účinnost po celou dobu životnosti pneumatiky.
  • Ke zlepšení přilnavosti za mokra dochází díky nové, optimalizované směsi s vysokým obsahem siliky, která zajišťuje lepší přilnavost při zatáčení a brzdění za mokra na silnici i na okruhu.

Neova AD09 se řadí mezi pneumatiky Ultra High Performance (UHP), jako jsou nové pneumatiky Bridgestone Potenza Sport, Pirelli P Zero PZ4 nebo Michelin Pilot Sport 4 S. Ty jsou číslo jedn když jde o to dodat prémiovým vozům sportovní nádech bez přílišných kompromisů v oblasti komfortu, ale nevynikaní zrovna v oblasti přilnavosti a jízdních vlastností na běžných silnicích. A to se nová Neova AD09 snaží změnit.


Images by Yokohama Tire Corporation