Společnost Apollo Tyres uvádí terénní pneumatiku Vredestein Pinza, vyvinutou pro Evropu

Výrobce Apollo Tyres uvádí pneu vyvinutou speciálně pro evropský trh svou první terénní pneumatiku Vredestein Pinza.

Po pěti letech vývoje se Pinza může blýsknout dezénem se čtyřmi drážkami ve tvaru rybí kosti a propojených lamel s hlubokými zářezy, které zajišťují přilnavost na různých površích včetně bláta, písku nebo sněhu a zároveň minimalizují hluk na vozovce. Polymerová směs páté generace pomáhá zajistit dodatečnou přilnavost.

Kromě toho má třídílný bočnicový plášť a agresivní záběrové hrany, které zvyšují přilnavost na neupevněm povrchu. Byly přidány také zkroucené vyhazovače kamenů, které odstraňují nečistoty z běhounu.

Pneumatika s certifikací 3 Peak Mountain Snowflake je vybavena technologií výrobce s širokými bloky běhounu, které minimalizují hluk na silnici a maximalizují přesnost řízení.

Při návrhu a vývoji ve vlastním výzkumném a vývojovém středisku společnosti v Nizozemsku využil výrobce pneumatik řadu simulačních a reálných analýz, aby vytvořil terénní produkt s optimálními výkonnostními vlastnostmi a vše se zaměřovalo na evropské silnice.

Pneumatika Pinza od společnosti Apollo se bude dodávat ve dvou typech konstrukce, P a LT. Pneumatika LT se vyznačuje agresivním dezénem pro pracovní vozidla, zatímco verze P má silniční dezén pro osobní vozidla.

Pneumatika Pinza je určená pro použití na vozy 4×4, pickupy a sportovně-užitkové vozy.

„Kromě začlenění nových dezénů a materiálů jsme využili naše zkušenosti na trhu celoročních pneumatik, abychom dosáhli dokonalé rovnováhy mezi robustností v terénu a civilností na silnici,“ uvedl Daniele Lorenzetti, technologický ředitel společnosti Apollo Tyres Europe. „Rozsáhlá analýza založená na umělé inteligenci a testování v reálném provozu v různých zeměpisných oblastech a klimatických podmínkách pak pomohla našemu výzkumnému a vývojovému týmu poskytnout pneumatice Pinza jedinečnou rovnováhu mezi vlastnostmi na silnici a v terénu.“

Pinza bude v prodeji od srpna a bude k dispozici ve 24 rozměrech, další rozměry budou následovat.


Images by Apollo Vredestein