Bridgestone představil nejnovější přírůstek do zimní řady Blizzak – WS90

Novinka WS 90, vyvíjená pro sedany a minivany, nabídne nejnovější Bridgestone zimní technologie, které poskytnou řidičům lepší kontrolu nad řízením v nepříznivých zimních podmínkách.

Nová skladba běhounu u WS90 s použitím patentované technologie Multi-Cell dokáže zajistit v porovnání s předchůdcem WS80 kratší brzdnou dráhu na ledové ploše.

Multi-Cell technologie zahrnuje vodu odpuzující a vodu přitahující materiály a tím umožní pneumatice přitahovat vodu směrem od ledové vozovky, což má za následek lepší přilnavost.

Bridgestone provedl přímé srovnávací testy s hlavními konkurenty ve své kategorii a demonstroval, že WS90 dokáží zastavit na ledu v průměrně o 14% kratší vzdálenosti než soupeři.

“Každá vteřina se počítá, obzvláště když se snažíte zastavit na zimní vozovce, kdy viditelnost bývá zhoršená a podmínky se mění velice rychle,” uvedl Robert Saul, ředitel produktového řízení Bridgestone pro Spojené státy a Kanadu. “Díky pokročilým technologiím jsme Blizzak WS90 dokázali navrhnout tak, aby se staly leadrem v řízení na ledu a zajistily maximální přilnavost v těch nejtvrdších zimních podmínkách.”

Pneumatika má nový speciální vzor běhounu, jenž byl vyroben s myšlenkou poskytnout dlouhotrvající výkon, a tak má řidičům prodloužit využitelnost o další zimní sezónu. Navíc WS90 obsahují balíček technologií EdgePerformance, včetně záchytných lamel vestavěných do konstrukce běhounu, čímž vytváří vice hran zlepšujících výkon na vlhkém a zledovatělém povrchu.

Při dostupnosti v jednapadesáti velikostech můžeme říci, že WS90 lze využít na 86% všech současně provozovaných sedanů a minivanů. U autorizovaných prodejců Bridgestone bude tato novinka dostupná od května 2019.