ITP přijde s přestavěnou Ultra Cross R Spec pro terénní čtyřkolky

Americký výrobce ITP oznámil že na trh vyšle přepracované populární Ultra Cross R Spec  30x10R-14, které si získaly oblibu u nadšenců pro velké čtyřkolky a buggyny.

Nová pneumatika je nyní vybavena více plošším profilem. V ITP navrhli a zkonstruovali nový profil s cílem především zvýšit trakci. Profil byl také vyvinut tak, aby poskytoval přesnější řízení v náročných terénech zejména na strojích s velmi vysokým výkonem.

“Pneumatika Ultra Cross R Spec už je na trhu nějaký čas a prokázala svou kvalitu a výkonnost,“ řekl Todd Hinson, produktový manažer ITP ze společnosti The Carlstar Group. “Tento nový design v původním a extrémně univerzálním průměru 30“, dává nadšencům širší a plošší profil, jenž poskytuje nejen onu zvýšenou trakci, ale i lepší kontrolu nad vozidlem v pouštních podmínkách a na kluzkých skalních terénech.”

“O pořádný záběr a zmiňovanou ovladatelnost na hladkém povrchu se postará konstrukce běhounu bez jednotného směrování drážek, zatímco velmi široký chránič ráfku nabízí tu nejlepší možnou ochranu kol a patky pneumatiky na trhu,” doplnil Hinson.

Ultra Cross R Spec budou nabízeny ve velikostech od 23 do 34 palců vnějšího průměru.