Goodyear UltraGrip Performance+ porazily konkurenci v testu zimních gum magazínu Auto Motor Sport

Prestižní německý automobilový časopis Auto Motor und Sport ohodnotil nový Goodyear UltraGrip Performance+ jako celkově nejlepší pneumatiku v rámci svého prvního zimního testu pneumatik v roce 2019. Pneumatika excelovala zejména v oblasti brzdných délek na sněhu.

\"\"

Auto Motor und Sport popisuje UltraGrip Performance+ jako špičkovou zimní pneumatiku s vynikající přilnavostí jak na zasněžených površích, tak v kluzkých zatáčkách. Pneumatika si získala recenzenty také za spolehlivost a dobrou ovladatelnost při změně zatížení.

Jak už bylo řečeno, UltraGrip Performance+ se podle testu dobře ovládá na zasněžených a mokrých vozovkách, ale rovněž funguje dobře při brzdění na suchých površích a velmi vyváženě spolupracuje s elektronickým systémem dynamické kontroly vozidla (VDC). To vedlo k celkovému skóre 8,9 z 10, což Goodyear UltraGrip Performance+ přineslo korunovaci a celkové vítězství v testu.

\"\"

Časopis testoval celkem jedenáct pneumatik na vozu Volkswagen T-Roc na testovacích okruzích v Ivalo a severním Německu. Testy se zaměřily na několik aspektů, jako je brzdění, aquaplaning, ovladatelnost, změny jízdního pruhu a hlučnost. Bylo provedeno pět zkoušek na sněhu a dvanáct dalších na mokrém i suchém povrchu. UltraGrip Performance+ ostatním utekly především při zkouškách na sněhu, kde získaly skóre 9,7 z 10.

 

Images by Goodyear UK Limited