Celoročka pro elektromobily, která něco vydrží – nová Yokohama ADVAN Sport EV A/S

Na veletrhu Electrify Expo v texaském Austinu měla premiéru vůbec první ultra výkonná celoroční pneumatika Yokohama Tire určená speciálně pro elektromobily – ADVAN Sport EV A/S.

Podle Andrewa Briggse, viceprezidenta společnosti Yokohama Tire pro marketing a produktový management, se pneumatika Sport EV, která bude nabízena v 10 rozměrech od 18 do 20 palců, oficiálně začne prodávat 1. ledna 2024.

„Řidiči elektromobilů chtějí pneumatiky, které vydrží, a to je jedna z mnoha výhod pneumatik Sport EV,“ řekl Briggs. „Její spolehlivý běhoun s dlouhou životností je u většiny pneumatik určených pro elektromobily těžko k nalezení. Pneumatika Sport EV navíc nabízí ostré reakce na řízení a výkonné brzdění v různých podmínkách.“

Briggs dodal, že Sport EV je první pneumatikou s novým označením E+, které značí, že pneumatika je kompatibilní s elektromobily a je schopna splnit jedinečný soubor požadavků, které přinášejí elektromobily.

Mezi hlavní přednosti pneumatik ADVAN Sport EV A/S patří:

  • Dlouhá a spolehlivá životnost běhounu, kterou zajišťuje zdokonalená kontaktní plocha, která vyrovnává rozložení tlaku v kontaktní ploše při použití EV s vysokým točivým momentem a podporuje tak dlouhé a rovnoměrné opotřebení.
  • Ideální kvalita jízdy je dosažena maximalizovanou konstrukcí postranních ploch, která zvyšuje tuhost bočnic a zajišťuje citlivé jízdní vlastnosti a hladší jízdu.
  • Vynikající celoroční přilnavost zajišťuje nová celoroční směs, která využívá více oxidu křemičitého a patentovaný proces míchání pro výrazné zvýšení kilometrového výkonu a výkonu na sněhu při zachování spolehlivých jízdních vlastností na suchu jako u původní pneumatiky ADVAN Sport A/S+.
  • Vynikající ovladatelnosti je dosaženo díky výkonné hranové části, která je vybavena vnějšími ramenními bloky, které jsou mimořádně velké a zlepšují průjezd zatáčkou.

 


Images by Yokohama Tire Corporation