Hankook, Nexen, Dunlop, Kumho a Bridgestone ve výbavě nových automobilů

Získat kontrakt na obutí nových vozidel je pro výrobce pneumatik skvělá prodejní a propagační příležitost. V lednu bylo ohlášeno několik spojení modelů aut a značek pneumatik.

Hankook obuje nové Fordy Focus Active pneumatikami Ventus Prime 3. Pneumatika se chlubí skvělými vlastnostmi na suchém i mokrém povrchu a v testu ADAC získala nejvyšší ocenění “Gut”. V testech časopisu Auto Bild pak předvedla nejlepší výkon z 51 pneumatik. Na Ford Focus Active budou montovány rozměry 215/50R18V a 215/55R17V. Pneumatiky Hankook naleznete v originální výbavě vozů 45 značek, mimo jiné i Porsche, Mercedes-Benz, Audi a BMW.

Pneumatiky Nexen, přesněji celoroční model N’Priz AH8, našly uplatnění u amerického VW Jetta, vyráběného v Mexiku.

Velký krajíc trhu nových vozidel obhospodařuje japonský Bridgestone. Dodává pneumatiky 120 modelům 15 značek automobilů. Bridgestone loni zaznamenal 30% růst v OEM segmentu. Bridgestone dodává pneu např. Toyotě nebo Mercedesu a označuje se za primárního dodavatele Audi, Seatu i Škoda Auto. Více než 85% dodaných pneumatik je v rozměru 17” a více. Čerstvým přírůstkem do Bridgestone rodiny je první elektrické SUV Audi, e-tron, který dostane šest různých typů pneu Bridgestone v rozměrech od 19 do 21”. Půjde o letní model Alenza 001 SUV a zimní Blizzak LM 001.

Nově ohlášené nasazení pneu Dunlop je v tomto výčtu spíše perličkou. Nejedná se ani zdaleka o masovou záležitost. Pneu pana Dunlopa totiž obuje supersport Revolution s karbonovým šasi a výkonem 440 koní na tunu. Pneumatiky Dunlop mají u supersportů letitou tradici. Nejvíce čtyřiadvacetihodinovek Le Mans, celkem 34, vyhrály vozy právě na pneu Dunlop.

Nasazení pneumatik Kumho Solus KL21 je také velmi exkluzivní. Najdete je totiž na nových vozech Mercedes Benz třídy G. V rakouském Grazu je budou montovat v rozměru 265/60R18 110H. Kumho tak pokračuje ve dvanáctileté tradici obouvání značky Mercedes. V roce 2007 se pneu Kumho objevilo na Mercedesu třídy A a následně rozšířilo záběr o dodávky Sprinter, Viano a Vito i vozítka Smart.