Apollo omezuje a zavírá evropské závody, vedení už si samo snížilo platy

Společnost Apollo Tyres následuje ostatní a omezí výrobu ve svém závodě v Nizozemsku a zároveň podniká kroky k pozastavení veškeré výroby ve svém maďarském závodě. Očekává se, že tato opatření potrvají nejméně dva týdny.

Indický výrobce pneumatik zastaví výrobu osobních pneumatik ve svém závodě v nizozemském Enschede definitivně 27. března. Prozatím budou nadále vyrábět specifické kriticky nezbytné typy pneumatik, aby pokryli evropskou poptávku. Očekává se, že tato omezená produkce potrvá dva týdny.

Ve svém závodě v maďarském Gyöngyöshalászu zastaví společnost Apollo veškerou výrobu počínaje 28. březnem. Tato továrna zůstane uzavřena alespoň dva týdny. V nadcházejících týdnech bude společnost i nadále vyhodnocovat zdravotní a tržní podmínky a bezpečnost svých zaměstnanců a podle toho bude padat další rozhodnutí.

Toto nejsou jediná opatření, která tento výrobce pneumatik podnikl, aby pomohl zmírnit dopad koronaviru. Předseda a generální ředitel Onkar S. Kanwar a místopředseda a generální ředitel Neeraj Kanwar si odhlasovali 25% snížení platu, zatímco vrcholový management společnosti přijal dobrovolné snížení platu o 15% jako projev solidarity.

Předseda a generální ředitel Apolla Onkar S. Kanwar. Nyní s o čtvrtinu nižším příjmem

Apollo navíc nedávno oznámilo, že v Enschede se výroba bude specializovat běžných pneu pro osobní auta na vysoce výkonné osobní pneu a zemědělské pneumatiky. Plán vyžaduje postupné vyřazování některých produktových řad, což povede k ukončení 750 pracovních míst během následujících 24 měsíců.


Images by Apollo Tyres Ltd., Reifenpresse/Profil-Verlag GmbH.