Continental vybavuje kabiny zemědělských strojů špičkových amerických výrobců

Společnost Continental se díky své vývojářské sekci nevěnuje pouze výrobě pneumatik. Vyvíjí plasty i do vnitřních vybavení vozidel. V oboru farmářského vybavení, kde odolnost je jedním ze základních požadavků, poskytuje povrchové materiály pro vybavení kabin zemědělských traktorů a kombajnů, jakož i sedadla malých traktorů a pojízdných sekaček hned dvou velkých amerických výrobců zemědělské techniky. Robustní a vysoce kvalitní materiály zajišťují také potřebné pohodlné pracovní prostředí pro jejich řidiče s často dlouhou pracovní dobou.

V případě čelního obložení, plastů na krytech kol, bočních a kokpitových obloženích nebo na rámech kabin v zemědělských strojích amerického prémiového výrobce vyráběných pro evropský trh, je řidič obklopen až osmi prvky s povrchy, které jsou potaženy krycí fólií od Continentalu. „Jednou z hlavních výhod našich povrchových fólií je speciální zrnitý design, který vylepšuje nejen vzhled kabiny,“ říká Florian Eick, který má na starosti design povrchových materiálů pro užitková vozidla v Continentalu.

„Struktura povrchu je extrémně odolná proti poškrábání, prasklinám nebo jinému poškození. Má pozitivní vliv na vzhled i pocit. Celkový vzhled je proto vysoce kvalitní.“ Další výhodou jemně zrnitého designu je to, že jej lze snadno vyčistit a odpuzuje nečistoty. Tento potah je tak mimořádně odolný vůči chemikáliím a jiným látkám.

Mezi pracovní podmínky řidičů zemědělských strojů v terénu patří extrémní teplo, žhavé slunce, silný vítr, sněžení, deště, bahno, které rovněž působí na materiál interiéru vozidla. Povrchové materiály společnosti Continental byly přizpůsobeny pro tyto scénáře tak, aby odolaly drsným podmínkám.

I přes rostoucí automatizaci vyžaduje práce v terénu spoustu fortele a plné soustředění. „Kabina se stává celodenním pracovištěm. Výrobci se proto stále více zaměřují na pohodlí řidiče, ideálně v kombinaci s robustností a odolností,“ vysvětluje Eick.

V tomto ohledu zákazníci mohou těžit z rozsáhlých odborných znalostí a sdílení znalostí v rámci Continental Corporation. „Bereme kvalitu z automobilového průmyslu a aplikujeme ji na zemědělský průmysl,“ říká Gerd Kirchberg, obchodní ředitel společnosti Continental zodpovědný za povrchy užitkových vozidel v Evropě. „Naši odborníci na povrchy uplatňují odborné znalosti, které získali v automobilovém odvětví, kde v některých případech platí ještě přísnější specifikace a normy.“

Povrchový materiál používaný prémiovým výrobcem zemědělské techniky se vyrábí v závodech v Hannoveru, Stolzenau a Weissbachu v Německu a ve Winchesteru ve Spojených státech. „Můžeme také využít našich 16 výrobních závodů k výrobě povrchových materiálů se stejným know-how a stejnou technologií válců, což nám umožňuje nabízet stejnou kvalitu na celém světě,“ říká Kirchberg. „Díky tomu jsme flexibilnější a rychlejší, pokud jde o specifické požadavky lokálních zákazníků.“

Celkově bude zemědělství v budoucnu i nadále důležitým trhem pro Continental v celé řadě oblastí. Kromě vysoce kvalitních povrchových materiálů dodává Continental také pneumatiky, senzory pro asistenční systémy, hnací řemeny a dopravní pásy pro zemědělskou technologii.


Images by Continental AG