Hankook se stane partnerem nejstaršího vytrvalostního závodu v Německu

Nürburgring je jedním z nejznámějších závodišť na světě, celých 95 procent Němců dobře zná tento okruh, na kterém se pořádají automobilové a motocyklové závody. Okruh se nachází v blízkosti hradu Nürburg ve spolkové zemi Porýní-Falc. Starý okruh dlouhý asi 23 km, na kterém se konala Grand Prix Německa, byl v roce 1976 po havárii Nikiho Laudy zrušen. Okruh, který kdysi mistr světa Formule 1 Jackie Stewart označoval jako „zelené peklo“, je ztělesněním čistého motoristického sportu pro týmy, řidiče i fanoušky. A Hankook nyní podpoří vytrvalostní závody, které se tu jezdí.

Série zvaná Nürburgring Endurance Series se skládá z osmi čtyřhodinových závodů a jednoho šestihodinového závodu. Přibližně 165 vozů závodí v jednom z největších motoristických závodů na světě. V průběhu sezóny se v kokpitech vozů typu vystřídá 950 závodníků ze 40 zemí, účastní se například Audi R8, BMW M6 GT3, Mercedes-AMG GT3 a Porsche 911 GT3 R, nebo Renault Clio, Honda Civic, Opel Astra, Calibra a Manta, nebo VW Corrado a Jetta. Logo výrobce pneumatik Hankook se tak objeví na autech, tribunách, v boxech, v paddocku a po bocích trati, čímž se stane nedílnou součástí nejstarší vytrvalostní série v Německu.

Christian Stephani, generální ředitel společnosti provozující závod o novém partnerství řekl: „S Hankookem vítáme na palubě partnera, který je stejně jako naše závodní série proslulý špičkovým výkonem a produkty s velkým potenciálem. Toto sponzorství znovu dokazuje atraktivitu Nürburgring Endurance Series. Těšíme se na spolehlivé a profesionální partnerství a na tu spoustu aktivit, které půjdou za hranice klasického sponzorství.“

Manfred Sandbichler, ředitel Hankook Motorsport Europe, dodáva: „Je pro nás potěšením zapojit se do této ikonické sportovní série. Historie Hankook byla s Nürburgringem vždy úzce spojena. Právě zde jsme začali naši činnost v oblasti vytrvalostních závodů a v uplynulých letech se zde těšily velkým úspěchům týmy, které jsme podporovali. O legendě Nordschleife nemá cenu nic dodávat, každý fanoušek motoristického sportu na světě ví, co to znamená. Tato podívaná, ve které je tak široký rozsah automobilů rozmanité škály výkonnosti – od prakticky standardních výrobních modelů až po plnokrevné závodní vozy GT3, to neuvidíte nikde jinde. Jedná se o perfektní místo, kde se Hankook může prezentovat jako značka patřící do motoristického sportu.“

Závody měly původně začít 21. března, ale vzhledem ke světové pandemii koronaviru lze očekávat prodlení. Dříve se na okruhu často objevoval jako sponzor konkurenční výrobce BFGoodrich a jako dodavatel pneumatik pro vytrvalostní závod Endurance tradičně figuruje Goodyear, jenž dodává týmům velkou část pneumatik zdarma.

 

Images by VLN VV GmbH & Co. KG