Nová brzdová kapalina DOT 5.1 od Continentalu naplno míří do distribuce

Ještě před pandemií představil Continental svou novou brzdovou kapalinu vhodnou i do extrémních mrazů, nyní se rozšiřuje na další trhy a k více prodejcům.

Společnost Continental doplňuje svého portfolia brzdových kapalin značky ATE nový prémiový produkt v OE kvalitě (originální vybavení). Kapalina se prodává pod názvem ATE Super DOT 5.1 a kombinuje vysoký bodu varu s vynikající viskozitou i za velmi chladných provozních podmínek. Tato brzdová kapalina je nejmodernějším technologickým produktem.

 

„Stále více předních výrobců automobilů používá brzdové kapaliny třídy DOT 5.1 nebo se na ně chystají přejít,“ říká Johannes Both, programový manažer zodpovědný za hydraulické brzdové produkty společnosti Continental. „Reagovali jsme na tuto tržní změnu v rané fázi rozšířením našeho sortimentu pro automobilový trh a díky tomu vládne jistota, že i neznačkové servisy budou mít vždy k dispozici brzdové kapaliny doporučené výrobcem.“ Servisy si nyní mohou objednat ATE Super DOT 5.1 z velkoobchodních zdrojů. Všechny velikosti balení Super DOT 5.1 jsou v novém designu brzdových kapalin ATE, který bude postupně nahrazovat starý vzhled na všech výrobcích této řady.

Tato nová prémiová brzdová kapalina od ATE nastoluje nové technologické standardy. Kombinuje vysoký mokrý bod varu 180 °C a vynikající viskozitu i při velmi nízkých teplotách, čehož u dříve dostupných brzdových kapalin nebylo možné dosáhnout. S maximem 700 mm²/s. při -40 °C vykazuje hodnoty viskozity dokonce takové, že ATE Super DOT 5.1 má dokonce lepší hodnoty než ISO třída 6, což je výrazně nad specifikací brzdových kapalin třídy DOT 5.1. Proto byl do názvu produktu přidán výraz „Super“. Díky své nízké viskozitě umožňuje ATE Super DOT 5.1 rychle reagovat i v extrémně chladných podmínkách. Vysoký mokrý bod varu zajišťuje nejlepší možnou funkčnost při vysokém zatížení brzd a také prodlužuje interval výměny, ATE Super DOT 5.1 je nutné měnit pouze každé tři roky.

5.1 plně vyhovuje mezinárodním specifikacím. Je k dispozici ve známých kovových plechovkách o velikosti 1, 5 a 20 litrů. Ale pozor: ATE Super DOT 5.1 je brzdová kapalina na bázi glykoletheru. Nikdy se nesmí míchat s brzdovými kapalinami třídy DOT 5 na bázi silikonu.

Společnost Continental doporučuje, aby se brzdové kapaliny vždy měnily v souladu s pokyny výrobce a aby byla používána brzdová kapalina doporučená OEM výrobcem.


Images by Continental AG, ATE, Continental Aftermarket GmbH