Nová generace celoroček od Michelinu Pilot Sport All-Season 4 míří na silné vozy

Michelin přináší na trh svou nejnovější vysoce výkonnou celosezónní pneumatiku – MICHELIN Pilot Sport All-Season 4. Pneumatika je navržena tak, aby poskytovala celoroční výkon a poskytla řidičům dokonalou kontrolu v každém okamžiku, v každém ročním období.

 

Předešlá generace vysoce výkonných celoroček Michelin téměř setřela rozdíl ve výkonu mezi letními pneumatikami a pneumatikami pro celý rok. Nejnovější generace vylepšuje tento výkon o 4% v brzdění za sucha, o 5% v brzdění za mokra a mají o 10% vyšší tah na sněhu.

Asymetrický dezén pneumatiky se vyznačuje větším množstvím gumy na vnější bočnici, což za sucha pomáhá zajistit přilnavost po stranách vozu. Vynikající přilnavost za mokra je zase výsledkem použitím směsi inspirovanou závodními pneu, tato směs běhounu obsahuje maximální obsah oxidu křemičitého pro lepší přilnavost na kluzké vozovce. Velká dešťová drážka pak pochopitelně odvádí vodu pryč z pneumatiky, aby se zabránilo hydroplaningu.

Pro ještě další zvýšení výkonu za mokra je tady 360 stupňová technologie variabilních zářezů, skládající se z hlubokých drážek a zámkových bloků. Ta se nejvýrazněji projeví na hranách gumy, které se tak dokážou lépe zakousnout a získáte lepší trakci za deště a na sněhu.

„Tuto pneumatiku jsme vyrobili pro pravověrné řidiče, kteří potřebují, aby jejich vozidla fungovala ve vlhkých, suchých nebo dokonce mrazivých, sněhových podmínkách,“ řekl ředitel značky Michelin Matthew Cabe. „Tato pneumatika pokrývá 85% trhu a nová generace zahrnuje velikosti těch nejpopulárnějších vysoce výkonných vozidel, která se dnes prodávají.“

Předchozí generace Michelin Pilot Sport All-Season prokázala, že celoroční a mimořádně výkonné schopnosti se můžou sejít u stejné pneumatiky. Jako důkaz toho, že nová generace celoroček Michelin může poskytovat výkon i těm nejsilnějším vozům slouží fakt, že Chevrolet z těchto gum učinil první celosezónní originální příslušenství na svou novou Corvettu C8.

MICHELIN Pilot Sport All-Season 4 byly také vybaveny technologií Dynamic Response Technology, která zajišťuje rovnoměrné rozložení sil a rovnoměrnou distribuci teploty pro delší životnost běhounu. Pneumatika má až o 29% delší životnost než její přední konkurenti jako Pirelli P ZERO ALL SEASON Plus, nebo Goodyear Eagle Exhilarate.

Pneumatika má rychlostní stupeň Z a bude k dispozici ve 105 velikostech, přičemž 31 nových SKU zahrnuje větší rozměry ráfků pro větší pokrytí trhu SUV / CUV. Pneumatika se hodí pro vysoce výkonná vozidla, včetně Alfa Romeo Giulia, Audi Q7, A8 a S4, BMW X5, Chevrolet Corvette C8, Lexus IS, Mercedes GLC a AMG C Class, Range Rover Sport, Tesla Model X a S, Volvo XC90 a XC60 a také VW GTI.

MICHELIN Pilot Sport All-Season 4 bude od 1. července 2020 k dispozici v 59 velikostech a v červenci 2021 bude k dispozici dalších 46 velikostí.

 

Images by Michelin North America, Inc.