Pneumatiky Nokian Hakkapeliitta R5 a 10 se budou už letos vyrábět s cerfifikací pro led

V letošní zimní sezóně budou pneumatiky Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 a R5 pro osobní vozidla, SUV a elektromobily poprvé vyráběny s novým symbolem přilnavosti na ledu, který označuje, že byly podrobeny přísným testům na zledovatělém povrchu podle norem stanovených Mezinárodní organizací pro normalizaci (ISO).

Symbol tří vrcholků s vločkou známe, jde o certifikaci pro přilnavost na sněhu. Druhý symbol označuje přilnavost na ledu (ledová hora), ta se zkouší podle přesných a reprodukovatelných metod, včetně mezinárodních norem. Po jejich splnění umístí na pneu zmíněný piktogram.

Aby mohly být pneumatiky označeny značkou přilnavosti na ledu, musely být jejich vlastnosti na ledu ověřeny mezinárodně dohodnutým testem brzdění na ledu, který provedla akreditovaná nezávislá zkušební laboratoř. Pneumatiky musely dosáhnout alespoň o 18 % lepších výsledků než standardní referenční pneumatika, aby mohly získat tento symbol.

„Nový symbol přilnavosti na ledu poskytuje řidičům další důkaz, že naše zimní pneumatiky nabízejí legendární klid v těch nejnáročnějších zimních podmínkách,“ řekl produktový ředitel společnosti Nokian Tyres Steve Bourassa. „Jako původní vynálezce zimních pneumatik tvrdě pracujeme na tom, abychom byli lídrem trhu v oblasti zimních inovací a mohli tak i nadále zajišťovat bezpečnost řidičů.“

Pneumatika Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 má v letošní sezóně premiéru. Nejnovější novinka z vlajkové řady zimních pneumatik Nokian Tyres nabízí čistou bezpečnost pro řidiče osobních, lehkých nákladních a SUV vozidel a elektromobilů. Její nová konstrukce Double Block Grip přináší revoluci v trakci na zimním povrchu a nová směs pryže nabízí novou úroveň komfortu a účinnosti.

Jiný typ – Hakkapeliitta 10 s hroty – poskytuje novou generaci bezpečnosti již druhou zimní sezónu. Kombinuje nejmodernější technologie, přísné testování a inovativní výrobní metody, aby vytvořila dokonalou pneumatiku pro zimní jízdu. Patentovaná technologie dvojitých hřebů Nokian Tyres mění umístění hřebů tak, aby optimalizovala přilnavost a ovladatelnost na ledu a ztvrdlém sněhu.

Společnost Nokian Tyres vynalezla zimní pneumatiku ve 30. letech 20. století a vyrábí vysoce kvalitní zimní, celoroční a celoroční pneumatiky ve své domovské zemi Finsku a ve své oceňované továrně v Daytonu ve státě Tennessee.


Images by Nokian Tyres plc.