Společnost Goodyear pozastavila výrobu v Evropě i v celé Americe do začátku dubna

Goodyear definitivně pozastavuje výrobu na svých pneumatikových, protektorovacích a chemických závodech v Severní a Jižní Americe nejméně do 3. dubna, výroba bude ukončena v následujících dnech. Tento krok je reakcí na náhlý pokles poptávky na trhu, který je důsledkem rychlého rozšíření COVID-19. 

Rozhodnutí ovlivní závody společnosti v Brazílii, Kanadě, Chile, Kolumbii, Mexiku a USA. Továrna v Peru byla uzavřena už začátkem tohoto týdne. Goodyear provozuje po celé Americe 13 závodů na výrobu pneumatik a zaměstnává zhruba 17.000 pracovníků.

Společnost postupuje podle pokynů Centra pro kontrolu a prevenci nemocí a ve svých zařízeních zavedla preventivní opatření, včetně omezení přístupu návštěvníků, zakázala služební cesty, zavedla práci z domova a minimální vzdálenosti a zvýšila frekvenci dezinfekce.

A Goodyear pozastavuje také provoz v závodech na výrobu pneumatik a protektorů v Evropě, počínaje koncem tohoto týdne a platností minimálně do 3. dubna v reakci na rychlé šíření pandemie. Společnost také uvedla, že už zvažuje přehodnocení výrobních plánů s ohledem na své severoamerické operace a další operace po celém světě a zároveň sleduje a reguluje míru svých zásob a dodávky surovin.

Evropská část společnosti zahrnuje 11 závodů na výrobu pneumatik ve Francii, Německu, Lucembursku, Nizozemsku, Polsku a Slovinsku, které podle zveřejněných údajů společně zaměstnávají téměř 12.000 pracovníků.

Aby mohly služby dostupné pro zákazníky, sklady zůstanou prozatím v provozu s omezeným časovým rozvrhem zaměstnanců, kteří budou muset dodržovat minimální odstupy, které chrání zdraví zaměstnanců i obchodních partnerů. 

Tato dočasná opatření mají za cíl co nejrychlejší znovuzahájení výroby, mají ochránit veřejné zdraví a zpomalit pandemii.

 


Images by Goodyear Tire & Rubber Company and WSLS