Také BFGoodrich spojil své jméno s výrobou bot. Jde o rybářské speciálky

Výrobce pneumatik BFGoodrich Tyres přivedla na trh originální produkt. Ve spolupráci s firmou Bass Pro Shops představila rybářskou botu, která nabízí vlastnosti vycházející z technologií svých pneumatik. Boty nesou dlouhý název The World Wide Sportsman Grip Current a jsou odpovědí na některé z nejnáročnějších výzev, kterým čelí rybářští nadšenci, včetně trakce na mokrých a kluzkých površích.

Tato nová obuv, která je k dispozici výhradně u společnosti Bass Pro Shops, si vypůjčuje technologii z desetiletí výzkumu a vývoje pneumatik BFGoodrich. Bota má rybářům poskytnout větší pohodlí a flexibilitu a zároveň spolehlivou přilnavost na člunech a v docích, aniž by zanechávaly trvalé stopy nebo oděrky.

Podrážky obuvi jsou opatřeny drážkami a kanálky, které umožňují odvod vody ze spodku podešve do stran, což je technologie, kterou používá BFGoodrich k vylepšení výkonu svých pneumatik v mokrých podmínkách. Patentovaná pryžová směs vyvinutá během let výzkumu pneumatik pak dodává botám za vlhka lepší přilnavost.

„BFGoodrich je značka, která pomáhá nadšencům do vysokého výkonu dělat to, co je jejich vášní,“ řekl Tom Jupena, ředitel pro licenční ujednání. „BFGoodrich poskytuje výkon hned v několika oblastech, ať už jsou to robustní terénní pneumatiky, které pomáhají rybářům dopravit se na ta nejhůře dostupná rybářská místa, pneumatiky, které přinášejí spolehlivost při výletech po silnici či polních cestách, nebo boty, které vás udrží v bezpečí na palubě rybářské lodi.“

Boty World Wide Sportsman Grip Current lze zakoupit v USA, v obchodech Bass Pro Shops nebo online za doporučenou maloobchodní cenu 69,99 dolarů, což je při momentálním kurzu přijatelných 1.700 kč.

 

Images by BFGoodrich North America