Změříme si vzorek svým mobilem? Aplikace už existuje

Měření opotřebení běhounu pneumatiky v současné době vyžaduje speciální přístroje, nebo se můžete spolehnout na povšechný test mincí, ale ten přesnosti moc nepobral. Rýsuje se ale měření vzorku pomocí vašeho mobilu.

Průlomový skener běhounu pneumatiky od společnosti Anyline funguje tak, že jednoduše namíříte kameru svého mobilu na běhoun pneumatiky a apka pomocí umělé inteligence se vytvoří 3D model vašeho běhoununu a výsledkem je přesné digitální měření, které lze okamžitě uložit a sdílet.

Řešení lze integrovat do aplikací pro pracovníky servisů i pro koncové zákazníky, což znamená, že technici i zákazníci mohou začít skenovat běhouny pneumatik bez předchozího zaškolení a přesto mít objektivní výsledky.

Společnost Anyline vstoupila na automobilový trh v roce 2020 uvedením průkopnického skeneru nápisů na pneumatikách DOT/TIN, který firma vytvořila pro společnost Discount Tire, největšího nezávislého prodejcem pneumatik a kol na světě. Jejím technikům umožnila apka digitálně zachytit důležité údaje o pneumatikách během několika sekund a s mnohem větší přesností.

Skener na měření vzorků pneu byl představen nedávno na veletrhu SEMA 2022 v Las Vegas.

„Digitalizace způsobila v posledním desetiletí revoluci v bezpečnostních standardech automobilů, přesto údržba pneumatik tvrdošíjně zůstává v analogovém věku,“ řekl Lukas Kinigadner, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti Anyline. „Ve společnosti Anyline nahrazujeme zastaralá manuální měření digitálním snímáním dat, aby byly kontroly pneumatik jednodušší, rychlejší a pro řidiče bezpečnější.“

Zatím je tedy toto řešení určeno jen pro obchodní partnery, nebo jako demoverze. V obchodech s alpikacemi je tedy prozatím k dospozici jen Anyline čtečka čárových kódů, jestli a za jakých podmínek bude k dispozici i verze měření vzorku pro veřejnost, firma neuvedla.


Images by Anyline Inc.