Barum Czech Rally Zlín

Barum Czech Rally Zlín (26. – 28. 8. 2016)

Barum Czech Rally Zlín patří již delší dobu k těm nejlepším motoristickým soutěžím u nás. Letos se jede už 46. ročník v historii. Každý rok přiláká Barum Rally několik desítek tisíc diváků, kteří lační po vůni benzínu a spálených pneumatik. To vše ještě podporuje obrovský zájem medií. Například v loňském roce se registrovalo 294 novinářů z 20 různých států.

Značka Barum patří od svého vzniku v roce 1932, k těm nejlepším výrobcům pneumatik, které lze najít. V 90. letech spojil svoje síly se značkou Continental. Díky tomu jsou pneumatiky Barum již dlouhou dobu nejprodávanější pneumatiky u nás. Z tohoto důvodu, když se na začátku všeho hledal vhodný partner pro jednu z nejlepších rally v ČR byla společnost Barum jasnou volbou.

Barum Rally má centrum ve městě Zlín. Od roku 2007 patří do světového seriálu závodů Intercontinental Rally Challenge (IRC). Ten se po roce 2013 spojil i s FIA ERC a vznikl jeden velmi uznávaný šampionát, který má mediální zastoupení v Eurosportu. To všechno jenom podporuje sílu značky Barum a buduje stále lepší zázemí pro závodníky z celého světa.

Celý závod odstartuje 25. srpna. Ten má celkem 229 km rychlostních zkoušek, které budou nabité rychlostí a akcí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *