Conti představil seznam zajímavých novinek, které odhalí na Frankfurtském autosalonu

Společnost Continental oznámila, že v září 2019 na Frankfurtském autosalonu představí řadu pozoruhodných inovací. Krátce se podíváme na ty nejzajímavější z nich:

První plně integrovaný náhon náprav pro elektromobily

Continental bude prvním dodavatelem na světě, který vyrobil plně integrovaný 48 voltový modul pro pohon nápravy. Kompaktní pohon váží méně než 80 kilogramů a skládá se z elektrického motoru, převodovky a invertoru. Díky spojení těchto třech prvků do jednoho je vůz lehčí až o 20 kilogramů a odpadá mnoho kabelových připojení a zástrček. Díky svému výkonu také zvládne vytáhnout vyšší maximální rychlost na nehybridní, čistě elektrický zdroj.

\"\"

Nový bezpečnostní systém, který ochrání chodce a cyklisty při odbočování

V podstatě jde o integrování nového radaru krátkého dosahu, který je schopen detekovat další účastníky silničního provozu a překážky s extrémně vysokou přesností. To umožňuje asistenčním systémům především v zatáčkách rozpoznat nebezpečí dříve a varovat řidiče rychleji, případně automaticky spustit nouzové brzdění.

\"\"

Výrobce bude samozřejmě také prezentovat své autonomní hop in robo-taxi, pro něž kdysi razil jméno CUbE. Ty vyrábí s francouzskou společností EasyMile, ve které má Contil od roku 2017 vlastnický podíl. Tyhle autonomní vozítka jsou známá již z předchozích veletrhů a váže se k nim i další věc, které se bude Conti na Mezinárodní automobilové výstavě věnovat:

Koncept pneumatiky budoucnosti, která se sama vyšetří i uzdraví

Robo-taxi budoucnosti budou si moci provádět údržbu pneumatik samy. Nejnovější studie Continentalu pro taxíky bez řidičů ukáže, jak to bude v budoucnu fungovat. Senzory Continental zabudované do běhounu pneumatik jsou již schopny přenášet informace o hloubce běhounu, možném poškození a teplotě pneumatiky a správném tlaku v pneumatice. V budoucnu budou ráfky také vybaveny vzduchovými čerpadly, které upravují tlak v pneumatikách i během jízdy.

Tento nový koncept kol a pneumatik se nazývá Conti C.A.R.E. a je připojen k systému správy vozového parku přes internet. Výhodou mimo jiné tedy je, že může poskytovat informace v téměř reálném čase a varovat manažery vozového parku o nesrovnalostech nebo výskytu nestandardních situací, odstraňuje tak prostoje a snižuje celkové náklady.

\"\"

Continental také předvede, jak automobilová elektronika v budoucnu umožní vozidlům se neustále učit nové funkce. Flexibilní elektronika a inteligentní síť vozidel nový bude mít nový hardware, software a funkce. Díky aktualizacím a umělé inteligenci budou některé součástky stále relevantní i po tisících kilometrů.

Gumárenský gigant představí svým návštěvníkům také simulátor řízení, který vás přenese do budoucnosti, kde jsou všechny současné i plánované technologie Continentalu součástí běžného života. Díky zkušenosti řízení auta ve světě plném pokročilých inteligentních bezpečnostních senzorů a autonomních vozů budete moci pocítit na vlastní kůži, o kolik bezpečnější a klidnější může vaše jízda být. To nelze než pochválit, jistě půjde o poutavější zkušenost, než je tradiční četba prospektu nebo odzívaná přednáška. Conti se bude na veletrhu samozřejmě věnovat i udržitelnosti životního prostředí a dalším tématů spadajících pod jejich vizionářské motto: \“Nula nehod, nulové emise a nulový stres.\“

\"\"


Images by Continental AG