Michelin dodá i virtuální pneu. Obuje vozy ve hře Gran Turismo

Společnost Michelin je oficiálním dodavatelem pneumatik celé řady závodů, od rallye nebo Moto GP, přes Formuli E až třeba po závody robotických aut Roborace. A nyní bude dodávat také pneumatiky virtuální, jeho gumy se objeví ve hře Gran Turismo. Obě společnosti to oznámily 23. 8. 2019 v PlayStation Theateru na Broadway v New Yorku.

\"\"

Oficiální partner pro technologii pneumatik, tak zní originální titul Michelinu pro franšízu Gran Turismo, kterou vyvíjí společnost Polyphony Digital pro Sony Interactive Entertainment. Na Michelinkách si tak budete moci zajezdit i na PlayStationu 4.

Michelin je také oficiálním dodavatelem virtuálních pneumatik pro FIA Certified Gran Turismo Championship, což je profesionální eSport turnaj světového šampionátu Gran Turismo Sport, pořádaný přímo japonským vývojářským studiem Polyphony Digital a Mezinárodní automobilová federací FIA.

\"\"

Logo Michelinu se v populární hře objeví nejen na pneumatikách, ale i na reklamních poutačích na závodních okruzích vytvořených podle reálných předloh. Vznikne také nová sekce Michelin v herním virtuálním muzeu Gran Turismo Sports a v sekci Tuning budou dostupné pneumatiky od společnosti Michelin ve tvrdé, střední i měkké variantě.

\"\"

Michelin využívá skutečný motoristický sport velkou jako laboratoř ke sbírání obrovského množství dat, která pak využívá k vývoji svých sériových modelů. Výrobce pneumatik chce nyní tyto znalosti otevřeně sdílet se společností Sony v rámci prvního partnerského projektu svého druhu. Díky výsledku této spolupráce by hráči Gran Turisma měli okusit, jaké to je rozhodnout v boxech o správném obutí. Každá z pneumatik se bude na trati chovat jinak a jejich správná volba může ovlivnit úspěch závodu.

Images by Michelin North America, Inc. and Sony Interactive Entertainment Inc.